Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Foto Photonews.

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Foto Photonews.

Uncategorized

Minister Verlinden niet eens met oproep Jeugdraad om interventies te filmen

Wijnand Meeus

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gaat niet akkoord met de oproep van de Vlaamse Jeugdraad aan omstaanders om politiemensen bij interventies te filmen. Volgens de minister zorgt dit enkel voor te veel onrust op sociale media omdat ze meestal zonder voorgeschiedenis en context worden weergeven. “Dat is ongenuanceerd en te polariserend en zorgt enkel voor onrust”, aldus Verlinden.

De oproep maakt deel uit van een dertigtal adviezen van de Jeugdraad om de angst tussen jongeren en agenten te verminderen. Verlinden gaat niet akkoord met het punt in verband met het filmen. Net om rekening te houden met de volledige context van een interventie, heeft ze beslist politiemensen met bodycams uit te rusten. Die starten met filmen voor de interventie en stoppen pas een tijdje na afloop, wat een completer beeld moet schetsen.

Enkele andere punten ondersteund de minister wel. “Ik denk dan aan de adviezen om procedures uit te werken voor de politie om met jongeren om te gaan”, zegt ze. “Ik noteer ook de aanbeveling om bij de rekrutering van politiemensen aandacht te hebben voor een betere weerspiegeling van de maatschappij.” 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

18 gedachten over “Minister Verlinden niet eens met oproep Jeugdraad om interventies te filmen”

  1. Dus de politie mag ons altijd filmen en controleren. Wij worden de hele dag bekeken en geregistreerd door 1000-den camera’s langs de weg …. Ook die camera’s zijn niet objectief, ook zij filmen niet de context of wat er net daarvoor gebeurd is …

    Als de politie niks te verbergen heeft, dan moeten ze ook geen schrik hebben van beelden die door burgers genomen worden.

    Maar in het verleden is toch al dikwijls gebleken dat de politie serieus zijn boekje te buiten gaat en dan is het maar goed dat dit gefilmd werd.

    Wat als de dood van dood van George Floyd niet door burgers met veel burgerzin zou gefilmd zijn ?

    Neen Annelies. Geen censuur op de beelden van de daden van politie !

  2. “Volgens de minister zorgt dit enkel voor te veel onrust op sociale media omdat ze meestal zonder voorgeschiedenis en context worden weergeven. ” een beetje zoals de artikels in de kranten op basis van het eenzijdige verhaal politiewoordvoerders dus? Daar heeft men dan weer géén probleem mee?

  3. “Om de angst tussen jongeren en agenten te verminderen” gaan we de agenten filmen en de filmpjes op SM zetten, m.a.w. het gekoeioneer van de politie nog verder opdrijven. Wat kan je anders verwachten van een orgaan dat zich de “Vlaamse” Jeugdraad noemt, en waarvan de jongerenadviseur Sabrine Ingabire nog niet zo lang geleden zei “Kijk, álle witte mensen zijn racistisch. Dat is gewoon zo” ?

  4. “Enkele andere punten ondersteund de minister wel.”

    hallo, beste student rechten. je taalvaardigheid is een Vlaming onwaardig. inhoud is irrelevant als de vorm waardeloos is.

  5. betere weerspiegeling dus meer vreemdelingen of nieuwe Belgen die dan meestal 2 paspoorten hebben en zoals is gebleken veel met hun criminele vriendjes samenwerken .Ik ben blij dat ik niet meer in dat rotland Belgiestan woon.Hier in Hongarije gelooft men ons niet wat er daar allemaal gaande is.

  6. Eerst eens de jeugdraad bekijken: ze zijn niet representatief voor de jeugd want hun verkiezing was een aanfluiting. Hoeveel stemmen werden er geteld en heeft elke jeugdige de kans gekregen om te stemmen ????
    Trouwens, waar willen ze dat de politie gefilmd wordt? Zeker niet in Bachten de kuppe, maar wel waar het jeugdig schorremorrie vrij spel wil hebben.

  7. Blijkbaar is de jeugdraad ook al bevolkt met linkse woke aanhangers , die de politie als racisten bestempelen .
    Wie zich aan de regels en wetten houdt hoeft de politie niet te vrezen, maar bij de jeugd met een migratieachtergrond is elk politie optreden al verdacht en enkel uitgevoerd omwille van racisme.

    Wat belet hen om naar het land van hun voorouders te emigreren, kijken of ze daar zo een grote mond mogen opzetten.

  8. Beter weerspiegeling van de maatschappij .. wanneer dan vertegenwoordigers van die maatschappij bij de politie werken … die onze maatschappij vorm verwerpen … t’zal mooi worden …de sharia invoeren op vrijdag …

  9. Herrie, straatterreur, plunderen hebben nauwelijks bestraffing voor gevolg.
    Wél moet de politie met de broek af het overwegend islam-geïnspireerd krapuul niets in de weg leggen en gaan pamperen.

  10. Floyd was een zware crimineel, had zelfs een wapen op een zwangere vrouw haar buik gezet, dus, geen compassie mee, verslaafde, overvaller, loontje kwam’om’zen boontje.

  11. we zijn veel te laks geweest,een bruine die de jeugdraad voorzit,een allochtoon die ons blanke jongeren de les wil spellen,.Hoog tijd dat de blanke Vlaming het heft opnieuw in handen neemt .Hongarije achterna.Nu nog een bruine ,homo of verbouwde in K3,waar gaan we naar toe

  12. De voorzitter van het parlement en het Comité P delen dezelfde golflengte als Annelies Verlinden. Politie en staatsveiligheid zijn een staat in een staat. Het deviant en crimineel gedrag van psychopaten in dat wereldje wordt door de overheid opvallend beschermd wegens staatsredenen. Bij deze is bewezen dat het bestuurlijk fascisme/totalitarisme geen politieke grenzen kent en ook bij Vivaldi floreert.

Plaats een reactie

Delen