EU-commissaris: "500 miljard euro nodig voor kerncentrales"

De kerncentrale van Doel. Photo News

Uncategorized

Minister Weyts hekelt nieuwe spijbelacties: “Al genoeg lestijd verloren tijdens coronacrisis”

Anton Schelfaut

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is niet te spreken over de plannen van klimaatactiviste Anuna De Wever om opnieuw spijbelacties te organiseren. “Er is tijdens de coronacrisis al genoeg lestijd verloren gegaan”, hekelt hij.

Zondag trokken zo’n 25.000 klimaatbetogers door Brussel in een klimaatmars. De Wever maakte van de gelegenheid gebruik om bij VTM Nieuws nieuwe klimaatmarsen aan te kondigen, meer bepaald op vrijdag 22 oktober in Louvain-la-Neuve en Gent. “En ook daarvoor zullen we de regels moeten breken”, aldus De Wever, die doelt op de spijbelacties.

Minister Weyts reageert misnoegd op de aangekondigde acties. Volgens hem is er tijdens de coronacrisis al genoeg lestijd verloren gegaan. “Eén van de lessen van corona is nu net dat minder lestijd ten koste gaat van de meest kwetsbare leerlingen. Bovendien bewijst de betoging van vandaag dat je helemaal niet moet spijbelen om aandacht te krijgen voor het klimaat. Spijbelen is sowieso altijd een verkeerd antwoord, maakt niet uit voor welke eerbare zaak”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

13 gedachten over “Minister Weyts hekelt nieuwe spijbelacties: “Al genoeg lestijd verloren tijdens coronacrisis””

  1. 25.000 betogers voor het klimaat.
    Mager beestje! Ik heb zo de indruk
    dat Anunake niet meer zo makkelijk
    haar troepen op straat krijgt.
    En dat spijbelen moet strafbaar
    gesteld worden.

  2. Anuna kan beter wat school lopen en een degelijke opleiding volgen zodat ze met de (klimaat)oplossingen kan komen. Of dat is wellicht te veel moeite? Misschien ook een boodschap voor al die spijbelaars. Beste stuurlui staan aan wal.

  3. Liesje, als jij kommentaar geeft omdat ik een’n’ te weinig schrijf in het woord’onnozel’, in een vorig artikel, zorg dan ook maar dat je foutloos schrijft en geen ‘s’ vergeet. Slecht S één werd vermoord…in een vorig artikel van jou. Ken je een boemerang… 😜.

Plaats een reactie

Delen