Advocaat Pieterjan Dens

Uncategorized

Moordenaar Milan M. blijft in de cel

Wannes Neukermans

De Brugse raadkamer besloot vandaag om de aanhouding van een 19-jarige man uit Oostkamp met een maand te verlengen. Hij wordt verdacht van de moord op de 15-jarige Milan M. Dat bevestigen zijn advocaten Patrick Bernard Martens en Pieterjan Dens. Bij een steekpartij in de woning van de verdachte kwam een 15-jarige Bruggeling om het leven.

Op 24 september, een vrijdagavond, speelden de feiten zich af in de wijk Nieuwenhove in Oostkamp. Tijdens een feestje voor zijn verjaardag kreeg Jordy D. het in zijn eigen woning aan de stok met Milan M. Milan bezweek ter plaatse aan de gevolgen van de steekpartij. De speurders konden in de loop van de nacht in totaal elf aanwezigen arresteren. Uiteindelijk werd enkel Jordy D. voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem heeft aangehouden op verdenking van moord.

De verdediging beweert dat het incident zich voordeed in het kader van een aanslepend drugsconflict. Jordy D. zou tijdens een ripdeal 150 gram cannabis gestolen hebben van Milan M. of zijn vrienden. Het slachtoffer zou tijdens die bewuste avond langsgekomen zijn om zijn geld op te eisen. “Mijn cliënt werd dus voor de zoveelste keer bedreigd in zijn eigen huis”, aldus meester Martens. Naar eigen zeggen verweerde D. zich enkel toen M. hem probeerde aan te vallen met een taser. “Hij heeft absoluut nooit beseft welke gevolgen hij kon aanrichten.”

Vrijdagochtend drong de verdediging niet aan op de vrijlating van de verdachte. Tegen de verlengde aanhouding zal dan ook geen beroep aangetekend worden. Verder onderzoek volgt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Moordenaar Milan M. blijft in de cel”

  1. Je zou denken dat Oostkamp een rustige gemeente is, in een deftige provincie, waar misdaad bijna onbekend is. Dan zie je wat drugs alweer kapot maken. En dan zijn er gediplomeerde idioten die denken dat we maar best drugs kunnen toelaten. In dat geval zal de criminaliteit even goed blijven bestaan, en de gezondheid (geestelijk en lichamelijk) van de mensen zal er nog flink op achteruit gaan ook.

Plaats een reactie

Delen