N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover (Photonews)

N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover (Photonews)

Uncategorized

N-VA-Kamerfractie verlaat Kamer voor beleidsverklaring De Croo

Pieter Van Berkel

De voltallige N-VA-Kamerfractie heeft de plenaire zaal van het federaal parlement verlaten, alvorens premier Alexander De Croo (Open Vld) zijn beleidsverklaring kon afleggen. De oppositiepartij protesteert daarmee tegen het feit dat het begrotingsakkoord eerst naar de pers, en daarna pas naar de Kamer gecommuniceerd werd.

“Het is ongezien dat de regering eerst een uitgebreide toelichting doet via een persconferentie, om dan het federale parlement opgewarmde kost te serveren”, zegt N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover. “Dat getuigt van pure minachting voor onze parlementaire democratie. We weigeren als decor te dienen voor de premier zijn speech en zullen daarom de zitting verlaten.”

Ook protesteert de N-VA tegen het feit dat bepaalde coronaregels nog altijd van toepassing zijn op de Kamer. Hierdoor kan slechts de helft van de parlementsleden aanwezig zijn. “Dit is simpelweg niet meer te verantwoorden vanuit een democratisch standpunt. De opgelegde maatregelen zijn totaal niet meer proportioneel. Het is onaanvaardbaar dat men de coronacrisis misbruikt om het normale parlementaire werk te belemmeren”, zegt De Roover.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

9 gedachten over “N-VA-Kamerfractie verlaat Kamer voor beleidsverklaring De Croo”

  1. Voor het Vlaams parlement deed Jambon hetzelfde bij zijn aankondigingen inzake de coronamaatregelen. Of misschien was het de bedoeling niet om kritische opmerkingen te moeten maken, om zo een plaats in de volgende losers en staatsgreep regering te verzekeren voor N-VA.

  2. N-vA, het perfecte theatergezelschap. Wat heeft N-vA al echt gedáán voor de Vlamingen, in de Vlaamse regering bijvoorbeeld ? Heeft N-vA ons al één klein stapje dichter gebracht bij Vlaamse onafhankelijkheid ? Hypocrieten zijn het.

Plaats een reactie

Delen