Peter R de Vries, op het Marengoproces - Afbeelding: Photonews

Peter R de Vries, op het Marengoproces - Afbeelding: Photonews

Uncategorized

Nederland: eerste zitting over de moord op misdaadjournalist Peter R. de Vries

Niels Geerinck

In Amsterdam vangt maandag de eerste zitting in de moordzaak op misdaadjournalist Peter R. de Vries aan. Tijdens de voorbereidende zitting zullen de onderzoekwensen in het dossier worden besproken en komen de verdachten te weten of ze nog langer in hechtenis dienen te blijven.

Maandag verschijnen de 22-jarige Delano G. en de 35-jarige Kamil E. voor de Amsterdamse rechter. Delano G. wordt verdacht De Vries te hebben vermoord na diens optreden bij RTL Boulevard. Kamil E. zou de vluchtauto waarmee het duo de plaats delict ontvluchtte hebben bestuurd. Meteen na de moord werden ze opgepakt tijdens een achtervolging op de A4-snelweg nabij Leidschendam.

Op 6 juli werd de misdaadjournalist neergeschoten onderweg naar zijn auto. Vervolgens werd hij zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht, alwaar hij negen dagen later aan zijn verwondingen overleed. Rond de moord is nog heel wat onduidelijkheid. Het Openbaar Ministerie zegt indicaties te hebben dat het om een liquidatie gaat in het zogenaamde Marengoproces. De centrale spilfiguur hierin zou Ridoaun Taghi zijn. De Vries werkte lang als adviseur en vertrouwenspersoon voor een kroongetuige in dat proces, Nabil B.

Toen Nabil B zichzelf aanstelde als kroongetuige werd de broer van de man in 2018 doodgeschoten. Een jaar later zou ook de advocaat van Nabil, Derk Wiersum worden vermoord nabij zijn woning. Ook in dat proces richt het Openbaar Ministerie de blikken richting de spilfiguren in het Marengoproces.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Nederland: eerste zitting over de moord op misdaadjournalist Peter R. de Vries”

  1. Spijtig dat de politie zulke moordenaars moet arresteren, opbrengen en voor het gerecht hun vertoning moet laten opvoeren. Die moordenaars gaan hun opdrachtgevers nooit prijsgeven en zullen snel terug op straat belanden door gewiekste advocaten. Daarom is het geldverspilling en schoot men ze beter naar de eeuwige jachtvelden en werden de agenten bijgestaan en gelauwerd door hun overstenen.

Plaats een reactie

Delen