Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Nederlandse opiniemaker: “Kranten in handen van Belgische, linkse uitgevers”

Simon Segers

De Nederlandse auteur Frits Bosch heeft in een opiniestuk op de rechtse webblog De Dagelijkse Standaard kritiek geuit op de Nederlandse kranten. “Waar van de politieke tegenpartij sprake is, gaat menig krant naar mijn mening zich aan demoniseren te buiten”, aldus Bosch.

In het opiniestuk geeft de auteur verschillende voorbeelden om zijn mening te staven. Zo kon een leraar van een christelijke school in Den Haag ongestoord zeggen in de Volkskrant dat leden van de rechtse partijen FVD en de PVV “systematisch uitgesloten moeten worden van onderwijstaken”. Bosch verwees ook naar de islamkritische politicus Pim Fortuyn, die in 2002 vermoord werd door een linkse activist. “De Volkskrant, Het Parool, NRC, Trouw, weekbladen en tv hebben LPF politicus prof Pim Fortuyn verketterd. Men zei dat de kogel van links kwam, waarbij de media een zeer actieve rol heeft gespeeld. De media hebben de arena voor Fortuyn dodelijk onveilig gemaakt”, aldus de auteur.

Diversiteit van opinies

Bosch haalde ook het voorbeeld aan van de boekverbrandingen in Canada, waar strips van Kuifje en Asterix omwille van “negatieve stereotypes” vernietigd werden. “Krijgen wij dat hier ook?”, vraagt hij zich luidop af. De verklaring voor dit politiek gekleurde klimaat in de journalistieke wereld lijkt Bosch niet ver te zoeken: “Op een enkele uitzondering na hebben alle Nederlandse kranten een links signatuur. Vele kranten zijn in handen van linkse Belgische uitgevers. Hogescholen voor de journalistiek zijn links. Journalisten studeren af aan onze linkse hogescholen voor de journalistiek. Waar is de broodnodige diversiteit van opinies?”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

11 gedachten over “Nederlandse opiniemaker: “Kranten in handen van Belgische, linkse uitgevers””

  1. Eindelijk, Frits Bosch en hopelijk veel Nederlanders worden wakker. Toch schrijven ze nog genuanceerder dan in Vlaanderen en zijn er nog weinig uitsluitingen. Maar dit komt eraan. Hoog tijd om wakker te worden, en de vrijheid van mening te verdedigen. De persvrijheid is relatief geworden.

  2. Ik denk dat dit opiniestuk niet terug te vinden zal zijn in onze linkse subsidie slurpende kranten.Onze topministers zitten al dagen samen om een oplossing te vinden voor de torenhoge gas- en electriciteit rekeningen die in de bus van de gezinnen vallen.Waarom gebruiken ze hiervoor de honderden miljoenen euro’s niet die de kranten jaarlijks toegeschoven krijgen?

  3. What else is new? En die linkse meute is dan nog gesubsidieerd ook. Die gaan toch hun broodheren niet aanvallen hé. Wat houdt NVA tegen om ook subsidies te geven aan Palnws, tscheldt, doorbraak,…? Ze zitten gvd aan de knoppen maar doen NIEKS!

  4. Niks nieuws onder de zon. Dat weten wij al jaren. Het beste dat ik begin dit jaar gedaan heb is men abo van gva te hebben opgezegd. Het hing me de strot uit van al dat gemanipuleerde rotnieuws.

Plaats een reactie

Delen