Nederlandse terreurverdachten hadden Rutte, Baudet en Wilders in het vizier

De Nederlandse premier Mark Rutte. Shutterstock

Uncategorized

Nederlandse terreurverdachten hadden Rutte, Baudet en Wilders in het vizier

Anton Schelfaut

De negen terreurverdachten die vorige week in het Nederlandse Eindhoven werden opgepakt, wilden mogelijk een aanslag plegen op de Nederlandse premier Mark Rutte, Geert Wilders en Thierry Baudet. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf op basis van bronnen in opsporingskringen. De mannen worden verdacht van het voorbereiden van en het trainen voor een terroristische aanslag.

Volgens De Telegraaf nemen de politie en het Openbaar Ministerie (OM) de dreiging zeer serieus. Het is niet duidelijk in welke fase de voorbereiding van de aanslag zich bevond, maar er zijn wel extra veiligheidsmaatregelen genomen.

De opgepakte mannen zijn tussen 18 en 31 jaar oud en hebben de Nederlandse nationaliteit. Acht van hen hebben een mediterrane achtergrond, maar zijn geboren in Nederland, de negende in Afghanistan.

Het Openbaar Ministerie verklaarde vorige week dat de dreiging verband hield met het jihadistische gedachtegoed van terreurgroep IS. Nog volgens het OM is door hun arrestatie een terroristische dreiging afgewend.

Voor premier Rutte betreft het de tweede ernstige dreiging in korte tijd. Wegens een dreiging vanuit de hoek van de georganiseerde misdaad werd de beveiliging van de premier fors verhoogd. Dat onthulde De Telegraaf maandag al. Volgens de politie en het OM is er geen verband tussen beide dreigingen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Nederlandse terreurverdachten hadden Rutte, Baudet en Wilders in het vizier”

  1. De import van islamterreur gaat boven de verdediging van de Westerse waarden…
    welke partijen gedijen (bruin bestaat uit de samentrekking van de kleuren rood en vroen) ?

  2. 1 x Afghanistan, 8 x Marokko zeker? Voor Wilders veranderd er niets, die werd al zwaar beveiligd. Wat Rutte betreft, die zaait wat ie zelf jarenlang heeft geoogst. Baudet zal er goed van geschrokken zijn.

  3. Tja, hij (de VVD) is in de peilingen van Maurice de Hond met twee zetels gestegen…, D66 (Kaag) zakt, en staat nu gelijk met de PVV van Wilders. Er werd ook gevraagd of mensen op Groep Omzigt zouden stemmen, die partij zou dan met 25 zetels de tweede van Nederland worden. De BBB (Boeren Burger Beweging) zou fors stijgen. Het CDA, eens met ruim 50 zetels de grootste partij is nu volgens de peilingen van de Hond gezakt naar 5 zetels… Nieuwe verkiezingen zijn in Nederland geen overbodige luxe.

Plaats een reactie

Delen