De Nederlandse Tweede Kamer in Den Haag - Foto: Shutterstock

De Nederlandse Tweede Kamer in Den Haag - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Nieuwe informateurs moeten Nederlandse regeringsvorming in stroomversnelling brengen

Niels Geerinck

In Den Haag komt er naar alle waarschijnlijkheid een ‘nieuw’ informateurs-duo. Volgens bronnen in het Binnenhof werden Johan Remkes (VDD) en Wouter Koolmees (D66) naar voren geschoven door hun partijen.

De regeringsonderhandelingen blijven intussen aanslepen. Johan Remkes kon vorige week wel een uitweg uit de patstelling vinden. Door hem zitten nu vier partijen aan tafel die momenteel onderhandelen over een doorstart van het het ‘nieuw’ kabinet. D66 hield geruime tijd het been stijf maar gaf vorige week alsnog toe. VVD, CDA, CU en D66 vormden samen al een regering tijdens de vorige legislatuur.

Wouter Koolmees maakt intussen opnieuw zijn opwachting. Koolmees was aan het begin van dit voorjaar al eens verkenner geweest. Die rol werd hem toen in de schoot geworpen nadat Annemarie Jorritsma (VVD) en Kasja Ollongren (D66) moesten aftreden na de zogenaamde ‘Omtzigt-gate‘. Hierdoor kwamen D66 en VVD op erg gespannen voet met het CDA. De affaire zorgde voor heel wat vertraging en er werd zelfs een motie van wantrouwen tegen Rutte (VDD) ingediend die hij -dankzij D66- nipt ontweek.

Het is nu dus aan de twee informateurs om de regeringsonderhandelingen finaal in een stroomversnelling te brengen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Nieuwe informateurs moeten Nederlandse regeringsvorming in stroomversnelling brengen”

  1. Ha ha ha ha, het wordt steeds harder lachen, nu komt beroepspoliticus Wouter Koolmees van D66 er ook nog eens bij… de partij nota bene die formateur Remkes, een soort Biden (volgens mij), beschouwd als een soort Juncker (bekend van de EU). De angst voor nieuwe verkiezingen wordt steeds groter.

Plaats een reactie

Delen