Het Hooggerechtshof van Amerika.

Het Hooggerechtshof van Amerika.

Uncategorized

Omstreden abortuswetgeving van Texas komt voor Supreme Court

Ruben Notteboom

De omstreden abortuswet van Texas komt op 1 november voor het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten, de zogenaamde Supreme Court. In de tussentijd wordt de wet niet geschorst.

De zogenaamde heartbeat bill maakt abortus illegaal zodra er een hartslag wordt gedetecteerd. Dit maakt abortus vaak na 6 weken al illegaal. De wet is zeer controversieel, omdat de tegenstanders de wet “te streng” achten. De voorstanders vinden de wet prima en noemen het respect en rechtvaardigheid tegenover het leven.

Joe Biden tegen abortuswetgeving van Texas

De regering van president Joe Biden verklaarde echter de oorlog tegen de abortuswet. Biden noemde de wet “absurd en extreem” en zei dat hij er alles aan zou doen om de wet tegen te houden. Daarom werd er een rechtszaak aangespannen tegen de staat Texas.

Eerst werd de juridische strijd uitgevochten in de rechtbanken van Texas, maar de staat kreeg gelijk en de wet bleef overeind. Nu zal de netelige kwestie uitgevochten worden in het Hooggerechtshof. Daar zal beslist worden als de wetgeving tegen de normen, waarden en wetten van de grondwet is.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen