Anuna De Wever haalt uit naar Gert Verhulst: "Oude witte hetero man die klimaatcrisis compleet minimaliseert"

Klimaatactiviste Anuna De Wever. Photo News

Uncategorized

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert: “Onbegrijpelijk dat VRT documentaire maakt over El Kaouakibi”

Anton Schelfaut

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert vindt het “onbegrijpelijk” dat de VRT een documentaire maakt over Sihame El Kaouakibi. De openbare omroep maakte zondag bekend dat reportagemaker Eric Goens momenteel werkt aan een documentaire over de gevallen politica. De reportage zal te zien zijn op Eén, maar een uitzenddatum is er nog niet.

“Onbegrijpelijk dat de openbare omroep VRT belastinggeld spendeert aan iemand die iedereen om de tuin leidde”, hekelt Lachaert op Twitter. “Waarom geld spenderen om hier een forum aan te bieden? In dit dossier moet vooral het gerecht asap zijn werk kunnen doen, met de gepaste gevolgen.”

De reactie van reportagemaker Eric Goens liet niet lang op zich wachten. “Onbegrijpelijk dat een liberale partijvoorzitter zich als een volleerde populist meent te mogen moeien met redactionele keuzes van een zender”, repliceert hij. “Er is nochtans, beste Egbert, héél wat te vertellen over de affaire. Stay tuned.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

17 gedachten over “Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert: “Onbegrijpelijk dat VRT documentaire maakt over El Kaouakibi””

  1. De redactionele keuzes van deze zender – een staatszender nota bene – zijn bijna zonder uitzondering ter linkerzijde van het politieke centrum te situeren. Het zou minder storen indien er diversiteit in redactionele keuzes zou zijn. Een private zender mag een eenzijdig geluid laten horen, maar van een staatszender duld ik dit niet. Want dan wordt dit propaganda met het staatslabel.

  2. Gaat de VRT eindelijk de volledige waarheid aan het licht brengen van al die VLD oplichters dan gaat ze veel werk hebben met al die gewezen en huidige politiekers door te lichten dat word vast interessante en veelbekeken reportage 👍👍👍

  3. Er is toch wel iets tussen de VRT en Kaouakibi. Toen die affaire door ’t Scheldt werd uitgebracht en Faroek begon te doen alsof hij dat allemaal had uitgespit, kreeg de sjoemelpoes zelfs de kans om rechtstreeks uitgezonden een persconferentie te geven om haar onschuld uit te schreeuwen. Waarom zij dit voorrecht kreeg is tot op heden onverklaarbaar tenzij er weer één of ander poco of woke idee achter zit. Dat Lachaert er niet gerust op is kan ik begrijpen, wie weet welke lijken er allemaal uit de kast vallen al vrees ik dat het vooral de bedoeling zal zijn om Kaouakibi in een beter daglicht te plaatsen. Hoe hard de liberalen ook geprobeerd hebben om die affaire in de schoenen van de NVA te schuiven, die in deze ook wel fouten gemaakt heeft, de sjoemelpoes was een VLD-er. Net als Pinxten. Wreed benieuwd of er ook een documentaire komt over Karel Pinxten want die verdiende nog een pak meer dan Kaouakibi.

  4. lachebekje en imam-somers moeten kost wat kost de slechte publiciteit over hun partijtje verborgen houden,er zijn nu al te veel corrupte vld-ers gekend en nu een repotage dat vlak voor de verkiezingen moet uitgezonden worden,lachebekje op zijn best.

Plaats een reactie

Delen