Aardbeving in Afghanistan zorgt voor enorm veel slachtoffers: 1.000 doden en 1.500 gewonden geteld

Illustratiebeeld Pexels

Uncategorized

Opnieuw explosie in sjiitische moskee in Afghanistan

Sonja Dahlmans

Er zou vandaag opnieuw een explosie in een sjiitische moskee in Afghanistan zijn geweest tijdens het vrijdaggebed. Ditmaal in Kandahar, de tweede stad van het land.

Tot nu toe worden tien doden gemeld en meerdere gewonden. Het zou gaan om een aanslag in de buurt van de Fatameh Imam Bargah-moskee. Al eerder, in 2015, was hier een aanslag waar toen 3 doden bij vielen en 13 mensen gewond raakten. Kandahar is de geboorteplaats van de taliban. De aanslag werd nog niet opgeëist.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

3 gedachten over “Opnieuw explosie in sjiitische moskee in Afghanistan”

  1. Wat is het verschil tussen een gematigde islam en de radicale versie? Ze halen beide hun inspiratie in hetzelfde schrift: de koran. Wie gelooft in een gematigde islam moet consequent zijn en ook aanvaarden dat er een radicaal en gematigd communisme en nazisme heeft bestaan. Zo is een Duitse versie van Schindler in China bekend.
    Een Duitse nazi uit Nanking, John Rabe wordt in China als een held vereerd. Deze Duitse nazi heeft driehonderdduizend Chinezen gered van de bloedbaden die de Japanse bezetters eind 1937 en begin 1938 aanrichtten in Nanking.

Plaats een reactie

Delen