Europees Parlement wil klimaatneutrale stadsbussen vanaf 2030

Europees Parlement wil klimaatneutrale stadsbussen vanaf 2030. Shutterstock

Binnenland politiek

Overlegcomité vervroegd: mogelijk opnieuw mondmaskers in winkels

Simon Segers

Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft het geplande overlegcomité van aanstaande vrijdag vervroegd naar dinsdagmiddag. Hier zal besloten worden of er nieuwe coronamaatregelen zullen worden ingevoerd.

De Croo zat zondag al samen met het federaal kernkabinet om eventuele maatregelen tegen de stijgende besmettingscijfers te bespreken. Op het overlegcomité zal dan verder afgewogen worden met de vertegenwoordigers van de regio’s welke beslissingen genomen zullen worden.

Een eerste waarschijnlijke maatregel is de herinvoering van de mondmaskerplicht op bepaalde plaatsen zoals winkels. Momenteel zijn mondmaskers enkel verplicht op het openbaar vervoer en bij contactberoepen, zoals artsen en kappers.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Overlegcomité vervroegd: mogelijk opnieuw mondmaskers in winkels”

  1. Daar gaan we weer ! We staan even ver als in maart vorig jaar. Steeds dezelfde experten stellen steeds dezelfde maatregelen voor die uiteindelijk niet helpen, anders waren we er al van af geweest. Zo zijn we vertrokken voor jaren ! De maatschappij besturen vanuit de IC van een ziekenhuis is waanzin. Waarom zoveel nadruk leggen op besmettingen ? 91% van de + 12 j is gevaccineerd en wordt amper ziek, wat is dan het probleem. Waarom de scholen viseren ? Kinderen worden amper ziek en ouders en grootouders zijn gevaccineerd, waar zit dan het probleem. Ik word er moedeloos van ! Ik weiger mee te werken aan een mondmaskermaatschappij !

Plaats een reactie

Delen