Illustratief. Foto Shutterstock.

Illustratief. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Overvallers scoutskamp veroordeeld

Wijnand Meeus

De strafrechtbank van Dendermonde veroordeelde maandag de twee mannen die afgelopen zomer een scoutskamp in Steendorp overvielen. Jens H. (20) is veroordeeld tot 40 maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Amar S. (19) kreeg 30 maanden cel, waarvan de helft onder voorwaarden.

Op 7 juli 2021 overvielen de twee mannen een scoutskamp op de terreinen van scoutsgroep Sint-Jan in de Sparrenstraat in Steendorp. Twee leiders van een jeugdbeweging uit Zwevegem werden vroeg in de ochtend bedreigd met een pistool. De overvallers gingen met enkele gsm’s en telefoons aan de haal. Door het voorval besliste de scouts om hun kamp vroegtijdig stop te zetten.

Niet veel later kon de politie drugsverslaafde Jens H. en Amar S. inrekenen. Eerder op de dag had H. al een overval gepleegd op een man in Belsele die hij met een mes in de buik stak en beroofde. Jens H. werd daarvoor veroordeeld tot 40 maanden cel. Daarnaast moet hij een residentiële behandeling volgen om komaf te maken met zijn drugsverslaving. Beide personen kregen bovendien een alcoholverbod opgelegd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Overvallers scoutskamp veroordeeld”

Plaats een reactie

Delen