De Russische president Vladimir Poetin - Afbeelding: Shutterstock

De Russische president Vladimir Poetin - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Poetin niet aanwezig op klimaattop in Glasgow

Wijnand Meeus

Russisch president Vladimir Poetin zal niet aanwezig zijn op de klimaattop COP26 in Glasgow. Dat maakte het Kremlin woensdag bekend. Rusland wil toch benadrukken dat de klimaatzaak een prioriteit is voor het land. Voorheen stond Poetin jarenlang bekend als klimaatscepticus.

“Helaas zal Poetin ook niet naar Glasgow gaan”, verklaarde zijn woordvoerder Dmitry Peskov. Een dag eerder was al aangekondigd dat de Russische president de G20-top in Italië niet zal bijwonen. “De kwestie die in Glasgow op de agenda staat, is niettemin een van de hoogste prioriteiten van ons buitenlands beleid.”

Een week geleden maakte Rusland ook duidelijk dat het land koosltofneutraal wil zijn tegen 2060. De Russische regering bereidt momenteel en nieuw milieubeleid voor met daarin scherpere maatregelen om de uitstoot van broeikasgassen aan banden te leggen. De uitstoot zou tegen 2050 let 80 procent moeten verminderen. Er zou geleidelijk aan minder steenkool gebruikt worden als bron van elektriciteit, ten voordele van onder meer kernenergie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “Poetin niet aanwezig op klimaattop in Glasgow”

Plaats een reactie

Delen