Poetin beveelt staakt het vuren in Oekraïne

Telegram https://t.me/PutinDirect

Cultuuroorlog

Poetin waarschuwt voor woke-ideologie: “Hetzelfde gebeurde eerder al in Rusland”

Carl Deconinck

Russisch president Vladimir Poetin gaf vorige week een opvallende toespraak in Sochi. Daar waarschuwde hij voor de woke-ideologie die momenteel furore maakt in het westen. Hij ziet grote parallellen met wat de bolsjewieken aan het begin van de vorige eeuw verkondigden en waarschuwt voor gelijkaardige uitkomsten. Poetin verwijst hierbij naar de Russische Revolutie en het bijkomende bloedvergieten dat plaatsvond.

“The Valdai Discussion Club” is een jaarlijkse internationale bijeenkomst met vertegenwoordigers van universiteiten, denktanks en toppolitici. Men bespreekt er de globale politieke en economische uitdagingen van het moment én van de toekomst in een open dialoog. Een van die uitdagingen is het oprukkende woke-ideologie. De Russische president wond er geen doekjes om: “We kijken vol verwondering naar de verlamming die zich meester maakt van landen die gewend zijn zichzelf als herauten van de progressie te zien. Natuurlijk zijn het onze zaken niet, maar wat we zien in sommige westerse landen zijn sociale en culturele schokken, waar men op een agressieve manier de eigen geschiedenis wil wegvegen, waar men de belangen van minderheden vooropstelt en traditionele interpretaties van elementaire waarden zoals moederschap, vaderschap, familie en het onderscheid tussen geslachten afzweert.”

Poetin onderstreepte dat westerse naties vrij zijn om te doen wat ze willen, maar dat het duidelijk is dat de Russische maatschappij die nieuwe manier van denken resoluut afwijst. Rusland is natuurlijk een ervaringsdeskundige over die materie, zo benadrukte de Russische president.

“Woke-ideologie is marxisme”

Men lijkt te willen overstappen naar een nieuw bewustzijn, een meer correct bewustzijn, maar laat me duidelijk zijn, de recepten waarmee men daar nu afkomt zijn helemaal niet nieuw, we hebben dit al meegemaakt. Er was de revolutie in 1917 waarbij de Bolsjewieken aan de macht kwamen. Ook zij volgden de dogma’s van Engels en Marx. Ook zij verklaarden de oorlog aan de traditionele manier van leven, de geldende politieke wetten en de economische orde, ook zij verwierpen de moraliteit zoals we ze kenden. Nochtans zijn dat de basisprincipes voor een gezonde maatschappij. Ze wilden eeuwenoude waarden wegvegen, de relaties tussen mensen heruitvinden. Ook zij moedigden het verklikken aan van de eigen geliefdes en families. Het was de mars der vooruitgang. En het was heel populair over heel de wereld en gesteund door velen, zoals nu opnieuw gebeurt.

Poetin ging verder: “Het toeval wil dat de Bolsjewieken extreem onverdraagzaam waren ten aanzien van opinies die de hunne niet waren. Dat klinkt toch bekend in de oren. En we zien het overal in het westen gebeuren. Het lelijke verleden die we in Rusland kenden en achter ons hebben gelaten steekt opnieuw de kop op in het westen. De strijd voor gelijkheid en tegen discriminatie is er vervormd tot een agressief dogmatisme die simpelweg nergens meer op slaat. Een klassieker zoals Shakespeare wordt bijvoorbeeld niet meer aangeleerd, omdat het zogezegd gedateerd is want het het belang van gender of ras niet begreep.”

De Russische president verwees ook naar de filmindustrie. “In Hollywoord gebruikt men nu folders die bepalen wat je moet doen in de cinema, hoeveel persoonlijkheden en welke acteurs je hebt. Wat hun ras en geslacht is. Het gaat verder dan wat het Departement voor Propaganda van het Centraal comité van de communistische partij eiste. De strijd tegen racisme, oorspronkelijk een nobele strijd, is omgeslagen in een ‘cancel culture’ en zelfs in omgekeerde discriminatie, omgekeerd racisme. Het trekt mensen uit elkaar. Men bereikt het omgekeerde van wat de echte strijders voor burgerrechten wilden. Denk maar aan wat Martin Luther King zei: “Ik heb een droom dat mijn vier kinderen op een dag zullen leven in een land waar zij niet beoordeeld zullen worden op de kleur van hun huid, maar op de inhoud van hun karakter.” Dat is een echte waarde.

Tot slot sneed Poetin ook het oprukkende transgenderisme aan.

https://redactie.palnws.be/2021/10/poetin-geslachtsverandering-bij-kinderen-misdaad-tegen-de-mensheid/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

8 gedachten over “Poetin waarschuwt voor woke-ideologie: “Hetzelfde gebeurde eerder al in Rusland””

  1. Dit alles is een waarheid als een koe maar hier gaan we in onze woke en linkse gesubsidieerde media niets over horen.Jan Balliauw,de Ruslandkenner van de VRT,is reeds aan zijn winterslaap begonnen.Europa en de VS zijn zichzelf aan het vernietigen!

  2. Poetin is nu niet direct de belangeloze bevrijder van het bolsjevisme, maar hij heeft natuurlijk gelijk.
    De bolsjevieken hebben oorspronkelijk ook het gemeenschappelijk bezit of “gebruik” van vrouwen voorgestaan. De woke beweging is helemaal de andere kant uitgeslagen, zij zijn tegen de man, waar de bolsjevieken zich als macho’s en vijanden van de vrouw gedroegen.
    En ik heb er geen probleem mee dat ook mannen zich vrouwelijk kunnen gedragen en omgekeerd of dat de meeste mensen een mengsel van vrouwelijk en mannelijk zijn.
    Ik stel alleen vast dat we op 2 generaties veranderd zijn van het wegkijken en hooguit dulden van gelijklievendheid naar haat voor de brave huisvader.

  3. Allemaal goed en wel maar wat dan met het monddood maken van de russische oppositie. Alle media die kritiek hebben op het beleid van Poetin worden systematisch verboden en/of de journalisten worden in de gevangenis gegooid of vermoord.
    Dan hebben we het nog niet gehad over A. Navalny die vergiftigd werd met de bedoeling hem te doden en die nu voor een drogreden gevangen zit omdat hij oppositie voert tegen het Kremlin.

Plaats een reactie

Delen