Polen stelt Duitsland een ultimatum voor herstelbetalingen

Shutterstock bewerkt

Uncategorized

Polen verhoogt defensie aan grens met Wit-Rusland

Wijnand Meeus

Polen wil het aantal soldaten aan zijn grens met Wit-Rusland met 2.500 verhogen. Dat schrijft minister van Defensie Mariusz Blaszczak op Twitter. Dat brengt het totaal op bijna 10.000 soldaten. Dit om de illegale toestroom van migranten tegen te houden.

De regering in Warschau beschuldigt de Wit-Russische leider Alexander Loekasjenko ervan vluchtelingen uit crisisgebieden op georganiseerde wijze naar de buitengrens van de EU te brengen. Eind mei kondigde Loekasjenko aan dat Wit-Rusland niet langer migranten zou beletten door te reizen naar de EU. Dit deed hij als reactie op de strengere westerse sancties tegen de voormalige sovjetrepubliek.

Polen zette ondertussen al een omheining van prikkeldraad aan de grens met Wit-Rusland. Er zijn intussen ook plannen voor een permanente grensafscheiding. Volgens de Poolse grenswachten zijn er in het weekend opnieuw twee pogingen geweest om met geweld de grens over te steken. Het ging om groepen van 60 tot 70 migranten die de grenswachten bekogelden met takken en stenen. Beide groepen slaagden niet in hun opzet om Polen binnen te geraken. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Polen verhoogt defensie aan grens met Wit-Rusland”

  1. De met veel poeha door de EU aangekondigde en uitgevoerde sancties tegen oostbloklanden komen altijd uit ten nadele van de gewone mens zowel ginder als hier.
    De vluchteling die in erbarmelijke omstandigheden zit te wachten om de EU binnen te komen als de fruitboer die zijn peren niet mag uitvoeren als de gewone burger die zijn gasrekening niet meer kan betalen door politieke spelletjes van de EU beambten die zich willen profileren.
    Zowel de tsaren uit het oostblok als EU-leiders zullen geen boterham minder moeten eten voor het onheil dat ze aanrichten bij de gewone mens.

Plaats een reactie

Delen