Dina Tersago. Foto Twitter

Dina Tersago. Foto Twitter

Uncategorized

Politici reageren verontwaardigd op VTM-programma ‘Ik wil een kind’

Wijnand Meeus

VTM komt met een nieuw programma ‘ik wil een kind’. Daarin gaat Dina Tersago op zoek naar wensouders die kiezen voor bewust co-ouderschap. Dat is een niet-traditionele gezinsvorm waarbij twee of meer mensen afspreken om samen een kind op de wereld te zetten en op te voeden, zonder dat er sprake is van een romantische relatie. Vanuit de politiek werd er scherp gereageerd op het format. “Hier draait mijn maag van om”, klinkt het bij N-VA-ondervoorzitter Lorin Parys.

Op sociale media wordt er druk gediscussieerd over het nieuwe programma. Vlaams mediaminister Benjamin Dalle (CD&V) is bezorgd over het gebruik van kinderen in entertainmentprogramma’s. “Kinderen krijgen is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven”, stelt Dalle. “Voor sommige koppels is dat door omstandigheden niet mogelijk. Het is belangrijk dat daarover open kan worden gesproken, ook op televisie. Toch stel ik mij de vraag of dit op deze manier wel thuishoort in een entertainmentprogramma. Een kind krijgen is nog iets anders dan een huis kopen of een partner vinden. Het belang van het kind moet steeds voorop staan en ik vrees dat dat in dit soort formats niet mogelijk is.”

Ook N-VA-ondervoorzitter Lorin Parys reageert scherp. “Hier draait mijn maag van om”, zegt hij op Twitter. “1.000 kinderen die al geboren zijn, wachten op pleegouders. Wanneer maken we daar een programma voor?” Ook Vooruit-senator Bert Anciaux reageert streng. “Sorry. Ik haak af. Is er dan geen enkele schaamte VTM? Moet alles wijken voor kijkcijfers en winstbejag? Gewoon intriest. Na een lief, een huis of boerin zoeken we nu ook een kind op tv: VTM zoekt mensen die samen een baby willen, maar géén relatie”, aldus Anciaux. “Zouden ze bij VTM daar nu trots op zijn…?”, vraagt Vlaams Parlementslid Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) op Twitter. “Wie bedenkt zoiets?”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

15 gedachten over “Politici reageren verontwaardigd op VTM-programma ‘Ik wil een kind’”

  1. Bert den toeter sprak en iedereen zweeg, of draaide zijn hoofd schudde het meewarig het hoofd en dacht verstand is niet iedereen gegeven, zeker niet de zoontjes van ooit gedreven politici.

  2. En het recht op zelfbeschikking van de twee mensen die dat kind willen ? Dat is het privéleven jongens. Blijf er met jullie pollen af. Wie zegt dat ge een relatie moet hebben om een kind te mogen verwekken ? Dat durven eisen is een schending van de seksuele vrijheid boys.

  3. Stopt met subsidies te geven. Laat ze hun inkomsten maar van de kijkers halen. Wedden dat vrt en de tien vtm’s geen lang leven beschoren zijn met hun achterlijke gemanipuleerde programma’s.

  4. Wij kijken er al naar uit… om weg te zappen van VTM. Verder zou Anciaux ook beter zijn bek in zijn pluimen houden want dat is een nestbevuiler en een linkse rat die van oordeel is dat nalatenschappen volledig naar vadertje staat moeten gaan. Dus weg met Tersago en met Bert den Bleiter.

  5. Of we geslachtsgemeenschap hebben, met wie en waarom gaat de politiek niets aan. Onze politiekers zijn lafaards, omdat ze nu het gemoed van de “brave” mensen willen bespelen. Voor de stemmen van de ethisch conservatieve mensen. Maar den avortement, dat mag he. Politiekers ? Windhanen en voddeventen. Buitenechtelijke seks is al lang geen “ontucht” meer, dus waar bemoeien jullie je eigenlijk mee ?

  6. Inderdaad Poknorsky, geef het slaafse volk brood en spelen en de hypocriete politici zal ze wel dom houden. En dan is er selectieve verontwaardiging….. om van te kotsen!

  7. Het recht van zelfbeschikking ? Dus ik mag mijn buurman zijne kop inslaan voor de jarenlange pesterijen ! Dat is ook recht van zelfbeschikking. Of als binnenkort genetische manipulatie verder staat: ik wil een kind met de kop van mijn favorite hond… Een ding staat wel al vast: de wereld is de pedalen kwijt !

Plaats een reactie

Delen