Rachel Levine - Afbeelding: Wikimedia

Rachel Levine - Afbeelding: Wikimedia

Cultuuroorlog

Politicus geschorst van Twitter nadat hij transgender ‘een man’ noemt: “Misgendering is haatzaaien”

Niels Geerinck

Het twitteraccount van Jim Banks, een Republikeins Congreslid is geschorst van het platform. Banks noemde de transgender Rachel Levine ‘een man’. Twitter heft de schorsing niet op zolang Banks zijn bericht niet wil verwijderen. Volgens het platform doet Banks met zijn opmerking aan “haatzaaien“.

Rachel Levine werd afgelopen week benoemd tot admiraal bij het Amerikaans leger. Levine is een transgender en is daarmee de eerste transgender minister en admiraal in de Amerikaanse geschiedenis.

“Haatzaaien”

Op de aanstelling van Levine reageerde het Republikeins congreslid: “Iemand die geboren werd als man en zo leefde voor 54 jaar lang, de eerste “vrouwelijke” viersterrenadmiraal noemen, is een belediging voor elk klein meisje dat ervan droomt ooit glazen plafonds te doorbreken”

Volgens het platform gaan de uitlatingen van Banks in tegen de gebruiksvoorwaarden. Zo geven ze aan dat hij zich schuldig maakt aan “misgendering” en “deadnaming“. Twitter plaatst de uitspraak van het congreslid onder “haatzaaien“.

Banks blijft echter wel volledig achter zijn opmerking staan. “Mijn tweet is gewoon een feit. Big Tech mag het niet met mee eens zijn, maar dat betekent nog niet dat ik gecanceld mag worden”, aldus de Republikein.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

14 gedachten over “Politicus geschorst van Twitter nadat hij transgender ‘een man’ noemt: “Misgendering is haatzaaien””

  1. Het is toch wel een serieus probleem aan het worden dat Big Tech-bedrijven hun woke-ideologie aan hun gebruikers blijven opdringen. Deze mijnheer Banks heeft niets verkeerds gedaan, integendeel.

  2. Niet enkel Poetin en Xi Jinping lachen daarmee.In menige officiersclub van het Amerikaanse leger zal er met een stevige Bourbon in de hand veel wenkbrauwengefrons zijn.In the restroom zullen de tongen loskomen en eens smakelijk worden gelachen.Er dook trouwens ruime tijd geleden in PAL nieuws een foto op waar deze gender te zien is in een roze tutu.Ik zie deze gendersoldaten het al opnemen tegen de Russische en Chinese vechtmachines?In China werd trouwens onlangs beslist een halt toe te roepen aan het verwijfde!

  3. De omgebouwde peter de sutter blijft ook peter de sutter, met of zonder zijn piemel tussen zijn benen. Een oud huis verbouwen of renoveren blijft ook een oud huis. Stop de gender waanzin. Gelukkkig is 99,9% van de wereldbevolking WEL normaal.

Plaats een reactie

Delen