OPINIE. Terreuraanslag in Brussel: "Alle bevoegde diensten moeten in de spiegel kijken"
Uncategorized

Politie massaal aanwezig op Hogeschool Vives na melding over gewapende man

Niels Geerinck

De politie is bezig met een grote zoekactie op de campus van Hogeschool Vives in Kortrijk nadat ze melding kregen van een gewapende man op het domein. Dat bevestigt de woordvoerder van politiezone Vlas. De campus is afgesloten.

De politie kreeg donderdagochtend melding van een gewapende man die zich op het terrein van hogeschool Vives zou bevinden. Volgens een getuige zou een gewapende jongeman van de bus zijn gestapt en zich richting de hogeschool hebben begeven. “Het zou gaan om een gevaarlijk en labiel persoon, die bekendstaat bij de ordediensten. Het gaat vermoedelijk om een achttienjarige die op de campus van de bus is gestapt. Er zijn speciale eenheden op komst”, zo deelt algemeen directeur Joris Hindryckx mee.

De ordediensten zijn al massaal op de campus aanwezig. De studenten worden in veiligheid gebracht. “We zijn volop bezig met een zoekactie“, bevestigt Thomas Detavernier, woordvoerder van politiezone Vlas. “De campus is volledig afgesloten en we zijn bezig alle studenten naar buiten te begeleiden, aldus de woordvoerder.

Op sociale media meldt de school dat de campus Kortrijk in volledige lockdown is. Ze vraagt studenten om weg te blijven. Voorlopig werd de man nog niet gevonden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

4 gedachten over “Politie massaal aanwezig op Hogeschool Vives na melding over gewapende man”

  1. Als ie bekend staat bij de Ordediensten, en dat blijkbaar al geruime tijd, moet hij strafvermindering krijgen vanwege falen van overheidswege. Anderzijds is een langdurige opname in een gesloten psychiatrische kliniek op z’n plaats.

  2. Stoerdoennerij van een jongeling die aandacht zocht en kreeg op de verkeerde manier, en een inschattingsfout en overacting van een hogeschool met waarschijnlijk zeer zware gevolgen voor die jongeling, dit teweeggebracht door geïmporteerde schrik, die 50 jaar geleden niet bestond en ondenkbaar was.

Plaats een reactie

Delen