Voorzitter Moslimexecutieve wil Belgische staat aanklagen

Mehmet Ustün (rechts), op een bijeenkomst met toenmalig premier Macron en Justitieminister Geens. Photonews

Binnenland politiek

Regering-Di Rupo I introduceert vanaf 1 november coronapas in Wallonië

Simon Segers

De Waalse regering heeft besloten om vanaf 1 november het Covid Safe Ticket in te voeren voor iedereen ouder dan 16 jaar. De toegang tot vele openbare plaatsen zal vanaf dan voorbehouden zijn voor al wie gevaccineerd is of kan aantonen niet besmet te zijn met het coronavirus.

In tegenstelling tot in Vlaanderen, waar de mondmaskerplicht begin deze maand op de meeste plaatsen werd afgeschaft, dient men in Wallonië en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest nog steeds een mondmasker te dragen op openbare plaatsen zoals horecazaken en winkels. De Waalse regering besloot reeds op 23 september om in oktober een Covid Safe Ticket in te voeren.

De regering-Di Rupo laat nu in een persbericht weten dat deze coronapas vanaf 1 november in werking zal treden. Concreet zal iedereen ouder dan 16 jaar een geldige pas moeten kunnen voorleggen om toegang te krijgen tot horeca, discotheken, evenementen en rust- en verzorgingstehuizen. De mondmaskerplicht zal vanaf dan ook niet langer gelden op deze plaatsen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

5 gedachten over “Regering-Di Rupo I introduceert vanaf 1 november coronapas in Wallonië”

  1. Byby, ardennen, geen gastronomisch weekend meer. Dat ze men kl***n kussen, ik blijf er gewoon weg. Mijn part gaat de horeca daar dik bloeden, dat ze maar in opstand komen hé.

  2. Hij moet terug de kast in, had er nooit uit moeten komen, daar zat ie veilig, goed beschermd tegen SARS-Cov-2 en tal van andere ziekten. Dus Elio: terug de kast in! Gods zegen landgenoten, groet.

Plaats een reactie

Delen