Katholiek onderwijs tevreden met vernietiging eindtermen: "Belangrijke uitspraak voor vrijheid van onderwijs"

Lieven Boeve. Photo News

Binnenland politiek

Sarah Schlitz (Ecolo): “Ik zou mezelf niet als woke definiëren”

Anton Schelfaut

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) wil zichzelf niet als woke definiëren. “Ik hou niet van het etiket”, hekelt ze in een interview met De Zondag.

Schlitz ontkent dat haar deelname aan een wandeling exclusief voor vrouwen een provocatie was, zoals MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez beweerde. “Ik werd uitgenodigd voor een wandeling met vrouwen om te praten over de moeilijkheden die zij ondervonden tijdens covid. Deze crisis was hard voor mannen, maar dikwijls nóg harder voor vrouwen. Zij botsten op specifieke problemen zoals de zorg voor kinderen en de toegang tot anticonceptie. Ik heb die uitnodiging aanvaard. Dat is alles.”

“Bouchez zoekt natuurlijk graag de schandalen op”, hekelt ze. “Ik niet. Ik heb niet eens zelf gecommuniceerd over die mars.”

“Extreemlinkse woke-activiste”

N-VA-Kamerlid Theo Francken noemde Schlitz een “extreemlinkse woke-activiste”, maar dat maakt naar eigen zeggen weinig indruk op haar. “Dat is natuurlijk een provocatie. (…) Ik sta sterk in mijn schoenen”, benadrukt ze. “Weet u waarom hij dat zegt? Om de focus te verleggen van het inhoudelijk debat. Ik strijd voor gelijke kansen voor iedereen. Sommige mensen storen zich daaraan. Ik zou mezelf trouwens niet als woke definiëren.”

“Ik hou niet van het etiket”, legt ze uit. “Wie strijdt voor gelijke rechten en tegen racisme, wordt tegenwoordig woke genoemd. Dat is om iemand ongeloofwaardig te maken. Men zegt woke, maar men bedoelt: luister niet naar de persoon. Ik doe daar niet aan mee.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Sarah Schlitz (Ecolo): “Ik zou mezelf niet als woke definiëren””

  1. Hypocrietigheid daar doet ze wel aan mee en daar blinkt ze als geen ander in uit. Deze queen van de dubbele moraal en het islamolinksisme is ofwel hypocriet of oerdom of beide…in alle geval ze is bovenop incompetent helemaal niet democratisch relevant genoeg om een regeringsfunctie te bekleden aangezien haar dogmatisch ideologisme slechts 10% van de kiezers verlijdt. Stop toch met die kakofonische vivaldi dictatuur van de 10%-ers!

  2. Woke is een term geimporteerd uit Amerika. Het is de laatste nieuwe stage van de progressieve ideologie. Natuurlijk doet zij mee met woke. Het establissement van onze samenleving kopieert van de laatste nieuwe progressieve ontwikkelingen van de VS.

Plaats een reactie

Delen