Nicolas Sarkozy (Shutterstock)

Nicolas Sarkozy (Shutterstock)

Uncategorized

Sarkozy: “De migratiecrisis is nog niet begonnen, ze moet nog komen”

Pieter Van Berkel

Volgens voormalig Frans president Nicolas Sarkozy is er in het debat rond migratie en integratie te weinig aandacht voor cultuur. Dat zei hij op C à vous op France 5, waar hij te gast was ter promotie van zijn nieuwe boek ‘Promenades’.

De ex-president waarschuwde dat “de migratiecrisis nog niet begonnen is, maar nog moet komen”. “Als we er niet over praten, vinden we ook geen oplossing”, zei Sarkozy. Volgens hem is er te weinig aandacht voor cultuur in het migratie- en integratiedebat. “Het is niet goed als we alleen maar tegen een kind uit Mali zeggen dat de school gratis is en dat er sociale zekerheid is”, klonk het verder. “We moeten hem bij de hand nemen en hem voor de Mona Lisa of de Piëta brengen.”

“De laatste 20 jaar zijn er in Frankrijk enkele honderden moskeeën opgericht, terwijl ik elders niet veel kerken heb zien openen. Dus niemand hoeft ons hierover de les te lezen”, zei Sarkozy. “Maar de vraag is, als je naar een land komt, hou je dan van de taal? Hou je van de cultuur? Hou je van zijn geschiedenis? Wat niet wil zeggen dat onze geschiedenis altijd vlekkeloos is geweest. Het antwoord is ‘ja’, waarom kom je anders? Een land is geen keuzemenu waarbij je enkel de voordelen eruit kiest.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

8 gedachten over “Sarkozy: “De migratiecrisis is nog niet begonnen, ze moet nog komen””

  1. De overgrote meerderheid der migranten houden niet van de taal, de cultuur of de geschiedenis van het gastland. Zij houden enkel van de sociale zekerheid. De landen waar de sociale zekerheid miniem is, ga je weinig migranten vinden.

  2. Verdorie ik dacht dat hij in de bak zat, of gaat hij in beroep tegen de vervolging van het misbruik van kiesfondsen.
    Ik zie hem straks of morgen zich domiciliëren in Wallonië daar gelden veel soepelere regels voor Politici.

Plaats een reactie

Delen