De plenaire vergadering van het Waals Parlement. Photo News

De plenaire vergadering van het Waals Parlement. Photo News

Binnenland politiek

Vlaamse scholier (16) in elkaar geslagen na school

Niels Geerinck

Een nieuw incident van geweldpleging deed zich donderdag voor in Denderleeuw, waarbij een scholier van 16 aangevallen werd. De daders vielen de vriendin van het slachtoffer al geruime tijd lastig. Het Parket opende inmiddels een onderzoek.

Het was Vlaams Belang-Kamerlid en Denderleeuws gemeenteraadslid Kristof Slagmulder die de beelden op sociale media plaatste, waarna de bal aan het rollen ging.

Zo is te zien hoe een Vlaamse scholier langs achteren wordt aangevallen door een Afrikaanse jongere, waarop het hoofd van de scholier vervolgens de zijkant van een geparkeerde auto lijkt te raken en vervolgens minutenlang roerloos op de grond blijft liggen. “De jongen mocht vandaag het ziekenhuis verlaten maar moet zich nog geregeld laten onderzoeken. Hij kreeg meer dan tien slagen op het hoofd. Hij werd zelfs met een kruk geslagen, maar dat staat niet op de beelden. Het slachtoffer is erg aangedaan”, aldus Slagmulder. De aanval met de kruk werd ook door de moeder van de jongen bevestigd.

De aanzet voor het incident zou de seksuele belaging van de vriendin van het slachtoffer door de Afrikaanse daders zijn. De minderjarige dader werd vrijdag uit de klas in het Leonardo College verwijderd, hij zou al meermaals van school zijn moeten veranderen wegens gedrags- en agressieproblemen. “Het gaat om een Afrikaans groepje jongeren die haar (de vriendin van het slachtoffer, nvdr) al een tijdje lastig vielen, en mijn zoon was er niet gerust op, daarom is hij haar gaan halen van school”, aldus de moeder van het slachtoffer.

Onze redactie contacteerde de politie van Denderleeuw. Die gaven aan het onderzoek te hebben opgestart, maar onthielden zich van verdere commentaar. De aanval werd door leden van het groepje zelf gefilmd en online geplaatst.

Minderheid in eigen klas

Volgens Slagmulder wordt de Denderstreek meer en meer het slachtoffer van een oprukkende ‘verbrusseling’. “De allochtone jongeren komen uit Brussel stad of de Brusselse rand om hier overlast te bezorgen en criminele feiten te plegen. We ondervinden heel veel problemen. Vorige week werd er in de stationsbuurt nog iemand overvallen”, zo klinkt het.

Die ontwikkeling kent volgens hem ook een merkbare weerslag in de klas. “Die verbrusseling houdt ook in dat Vlamingen meer en meer een minderheid in hun eigen klassen -zullen- worden. Pesterijen en intimidatie door de allochtone meerderheid, zijn deel geworden van het klasklimaat”, zo voegt Slagmulder toe. “Er moet strenger worden opgetreden tegen minderjarige daders die geweldsmisdrijven plegen. Die zouden bijvoorbeeld naar een tuchtinternaat kunnen worden gestuurd. Ik zal deze problematiek blijven aankaarten tijdens de gemeenteraad”, zo sluit hij af.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

24 gedachten over “Vlaamse scholier (16) in elkaar geslagen na school”

  1. Indien dat nu andersom was geweest: Blanke man slaat afrikaanse jongen in ziekenhuis. wat zou het resultaaat dan zijn ? antwoord: De kranten en T.V. zouden er dagenlang over uitwijden . NU: Niets gehoord of gezien op T.V. nog in de kranten

  2. Multicul, terug een voorbeeld dat allochtonen (niet allemaal) toch een agressief volk zijn.
    Terzijde: Mijn wijlen vader deed vroeger veel zaken met mensen uit Algerije en een persoon van aldaar gaf eerlijk toe dat zij een agressief volk zijn, vechten zit in de genen. Maar dit zal terug niet in de gewone (linkse) media getoond worden.
    Dit moet stoppen, stuur deze agressieveling terug naar land van herkomst.
    Ik heb ooit een filmpje gezien op Youtube van een zwarte Amerikaan dit toegaf dat zij ‘anders’ zijn dan wij blanken, hij gaf toe dat ze allen veel agressiever zijn…
    Ik hoop van harte dat deze Vlaamse scholier terug gezond en wel mag zijn, en dat de misdadigers hard gestraft worden, en niet enkel een boos vingertje krijgen.

  3. Beste,donderdag heeft mijn dochter van 16 ook slagen gekregen van een bende allochtonen dit in aalst,is naar huis moeten komen met hevige hoofdpijn,snachts opgestaan dochter gad epilepsieaanval,school ondertssen verwittigd,hopelijk wird er iets an gedaan zodat ook mijn zoon terug gerust naar school kan gaan,hij is zo ongerust dat hij nu de bus van welle naar aalst neemt om 6.45 veel te vroeg dus maar hij wil niet anders 😔😔

  4. Het zou snel afgelopen zijn als de politie optrad zoals die in Marocco.
    Eerst een paar flinke klappen en dan “praten”
    Niet alleen maar praten tegen deze vroegere slavendrijvers.

  5. We kunnen ze zelfs niet meer terug sturen, belgische politici hebben immers het global compact for migration getekend. Maar als we zorgen dat Vlaams Belang een verpletterende meerderheid haalt kunnen we splitsen en zijn we dus niet meer gebonden aan het duivelscontract.
    Voor de katholieken, de paus heeft jullie ook verraden, hij is nu in dienst van de Nieuwe Wereldorde.

  6. Vechten zit niet in genen , dat is onzin. Wat wel kan is dat de agressiviteit wordt aangeleerd door de straatopvoeding : recht van de sterkste, stammencultuur waar praten als zwakte wordt aanzien.

  7. Wat wil je horen Hugo’ke? Denk je dat ik dit goedkeur om een of andere gestoorde reden?
    Dit is nu eenmaal de realiteit dus leer er van : stuur je kinderen op boks/karateles en ga er nooit alleen mee in confrontatie.

  8. dat rood-groen kiesvee is een werkelijke diversiteitsverrijking. Iedereen in Vlaanderen heeft dat nu toch al begrepen. Bart Somers met zijn foefel-kakakibi was de eerste die het ons zo duidelijk met een propaganda filmke kwam zeggen. Juist daarom is een stem voor N-VA een compleet verloren stem indien ]ullie denken het daarmee te zullen oplossen. Wij willen ons land terug, onze cultuur, onze veiligheid, onze oorspronkelijke samenleving, ONZE sociale zekerheid, ons belastingsgeld, want met die diversiteits-verrijking geraken we er niet. We boeren achteruit, zelfs met die goed-bedoelende vivaldioten waaraan we helemaal ten onder zullen gaan; is het niet onszelf, dan is het onze portemonnee.

  9. Liesebethje,ik ben nog een militair van the old school,kreeg lessen close combat en zat niet achter een bureauke.Snap je wat ik bedoel?De eerste die mij een lesje wil leren gaat nog veel bokes moeten eten!

Plaats een reactie

Delen