Bart Somers. Foto Photonews.

Bart Somers. Foto Photonews.

Uncategorized

Somers: “Te veel invloed van buitenaf in Moslimexecutieve”

Ruben Notteboom

De Moslimexecutieve ondervindt te veel invloed vanuit het buitenland, wat de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) problematisch vindt. Dat is zijn reactie op het rapport van de Staatsveiligheid waarin de moskee van Heusden-Zolder ter sprake komt. “Dit kunnen we als overheid niet langer aanvaarden“, aldus Somers vandaag in De Ochtend op Radio 1.

De voorzitter van de Moslimexecutieve werd gelinkt aan extremisme in Limburg. De erkende moskee Sultan Ahmet in Heusden-Zolder speelt een “belangrijke rol” bij het verspreiden van extremistische ideeën volgens het rapport en de leider van de Moskee, Mehmet Üstün, is tevens ook de voorzitter van de Moslimexecutieve.

“ICC verspreider van extremisme voor jongeren in Heusden-Zolder en in de bredere regio”

Het rapport dateert al van begin september en evalueert verschillende moskeeën. Pano wist het rapport in handen te krijgen. De federale overheidsdienst Staatsveiligheid zou zij conclusie baseren op het feit dat de moskee samenwerkt met organisaties zoals het Islamitische Informatiecentrum (IIC). Het ICC zou ook een verspreider zijn “van extremisme voor jongeren in Heusden-Zolder en in de bredere regio”.

Minister Bart Somers beweert dat er overlegd wordt met zijn federale collega van Justitie, Staatsveiligheid en nieuwe screenings- en inspectiedienst over hoe moet worden opgetreden. Somers wil een nieuw Inburgeringsdecreet lanceren. Indien dat niet lukt, moet het binnen de huidige regels.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

9 gedachten over “Somers: “Te veel invloed van buitenaf in Moslimexecutieve””

  1. Somers had blijkbaar een rapport van staatsveiligheid (of is het staatsvuiligheid?) nodig om hier achter te komen. Verschillende Vlaamse en federale parlementsleden van Vlaams Belang hameren hier al jaren op. Somers en co heeft/hebben dit altijd afgedaan als: onverdraagzaam, racistisch, verzuurd, ranzig… Zou Bart iets aan zijn water voelen? De kiesdrempel misschien??

  2. “Dit kunnen we als overheid niet langer aanvaarden” dixit Somers ! Deze achterbakse linkse moslim-importeur heeft al die moslims eerst zelf naar hier gehaald en gaat nu met het vingertje wijzen. Misschien kan Somers voorzitter worden van de Moslimexecutieve, maar dan zal het misschien nog erger worden. Het hek is van de dam !

  3. zowat 50 jaar too late, en onnoemelijk veel too little. het not-halal schaap is ondertussen al lang verdronken in de put van stupiditeit van de naïeve Somersen van dit kleine maar ooit zo fijne regiootje.

  4. imam-somers deelt of heeft gedeeld,zijn bed met een moslima,.Hij heeft een Vlaamse vrouw ingeruild voor een moslima,maar de eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik nu niet meer weet of hij nog met haar de bedstede deelt

  5. KIjk eens in de spiegel volkscommissaris Somers. De politieke invloed en bemoeienissen van U en de OVLD is van dezelfde orde. U wil net als Napoleon de religie politiseren om de moslims te manipuleren. In mensentaal van de moskeeën liberale (OVLD) fabrieken maken. Als u een greintje moed heb in uw aderen ga dan uw verderfelijke totalitaire theorieën prediken in de gebedshuizen.

Plaats een reactie

Delen