Bart De Wever. Foto Photonews. © Philip Reynaers/Photo News - 10911755-017

Bart De Wever. Foto Photonews. © Philip Reynaers/Photo News - 10911755-017

Uncategorized

Spontane actie in arresthuis Antwerpen “bracht mogelijk veiligheid in gevaar”

Ruben Notteboom

In het arresthuis in Antwerpen, een gevangenis voor niet-veroordeelde mensen die in voorlopige hechtenis zitten, is een spontane staking ontstaan. Het personeel heeft er vrijdagmiddag de gevangenis verlaten. Het Gevangeniswezen betreurt de manier waarop dit gebeurd is.

Vrijdagnamiddag legde het personeel van het arresthuis in Antwerpen plots en spontaan het werk neer. Ze trokken zelfs tijdelijk naar het stadhuis aan de Hofstraat om de aandacht van burgemeester Bart De Wever (N-VA) op te eisen.

Het Gevangeniswezen betreurt de actie in Antwerpen

Het personeel kan de overbevolking en het personeelstekort niet meer aan. Het Gevangeniswezen erkent deze problematiek, maar vindt dat de actie anders had gemoeten. “Het had de veiligheid van de achtergebleven personeelsleden, de gedetineerden en uiteindelijk ook de samenleving in gevaar kunnen brengen”, zegt woordvoerster Kathleen Van De Vijver in een reactie.

Na het gesprek met De Wever beloofde de burgemeester contact op te nemen met de voogdijminister. Hij stak hen het hart onder de riem dat er aan een oplossing zal gewerkt worden. De overbevolking en het personeelstekort aanpakken is echter niet makkelijk. De woorden van De Wever brachten wel een einde aan het protest.

“Ontmoeting gepland om problematiek te bespreken”

Ook het Gevangeniswezen werkt aan een oplossing. “Om deze problematiek te bespreken was volgende week een ontmoeting gepland tussen directeur-generaal en de lokale vakbondsafgevaardigden,” klinkt het bij Van De Vijver. “Ook bereidt de FOD Justitie een campagne voor om de diverse boeiende jobs die nog steeds aanwezig zijn binnen het gevangeniswezen in de verf te zetten om op die manier de noodzakelijke personeelsleden te kunnen vinden, motiveren en aan te werven.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

4 gedachten over “Spontane actie in arresthuis Antwerpen “bracht mogelijk veiligheid in gevaar””

  1. Boeiende jobs binnen het gevangeniswezen!?Hoeveel cipiers worden er jaarlijks het hospitaal ingemept door de kostgangers van de hotelketen Houten Pollepel?Alleen al in de gevangenis van Turnhout zitten er jaarlijks meer cipiers thuis door “werkongevallen” dan door ziekte.

  2. ” Ook het Gevangeniswezen werkt aan een oplossing. ” !
    De oplossing in samenspraak met politiek en gerecht zal bestaan uit nóg ‘meer enkelbandjes’ ipv effectieve gevangenisstraffen waardoor de straffeloosheid weer welig zal kunnen blijven tieren !

  3. zwartjes en bruintjes inzetten als bewakingsagenten en het feest kan beginnen,de ultieme droom van quickie-stickie en mooie annelies.Integratie noemt men dat,en imam-somers kan er de mis komen vieren.

  4. Indien gevangenispersoneel tot dergelijke acties overgaat , betekent dat ze na conventionele vakbondsacties telkens met een kluitje in het riet gestuurd worden .
    We zitten met het hoogste belastingsbeslag ter wereld , maar er is geen geld voor
    cipiers , brandweermannen , hospitaalpersoneel , civiele bescherming , leger … .
    Wel voor subsidies voor VZW’s , straathoekwerkers , 7 regeringen en 8 parlementen , Unia , subsidies voor klimaatonzin , grote giften aan corrupte 3 de wereldleiders …. .

Plaats een reactie

Delen