Artevelde. Foto Shutterstock.

Artevelde. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Symbolisch protest door docenten op Arteveldehogeschool

Ruben Notteboom

Enkele docenten van de richting Sociaal Werk op de Gentse Arteveldehogeschool dragen al sinds het begin van dit academiejaar sombrero’s met een brede rand als stil protest tegen de hoge werkdruk. De sombrero is een verwijzing naar het Mexicaanse leger waarin er te veel officieren zitten en te weinig soldaten.

De docenten beweren dat er te veel structuren zijn op de hogeschool waardoor ze hun taken niet naar behoren kunnen uitvoeren. Daarom dragen de docenten van Sociaal Werk een sombrero als symbolische protestactie. Door te veel structuren en middenkaders wordt het bijna onmogelijk om de kerntaken goed uit te voeren.

Docenten Arteveldehogeschool willen vorige status quo herstellen

De docenten vragen om het geld beter te verdelen, zodat ze meer middelen kunnen aanwenden. De vele procedures en regels belemmeren kwaliteitsvol onderwijs. Docent Bart Van Bouchaute reageert aan de VRT dat “docenten bijvoorbeeld vaststellen dat het lokaal waar ze praktijklessen in geven te klein is. Daardoor staan studenten te dicht bij elkaar en kunnen ze hun werk niet uitvoeren. Groepen zijn daarnaast ook veel te groot.”

Vroeger ging 75 procent van alle financiële middelen naar het onderwijs en slechts 25 procent naar administratie. Nu gaat slechts 60 procent van het geld naar onderwijs en 40 procent naar onder andere de administratie. De docenten willen de vorige status quo herstellen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Symbolisch protest door docenten op Arteveldehogeschool”

Plaats een reactie

Delen