Vraag van de Week: Moet er een minimum- en maximumleeftijd voor politici komen?

Joe Biden. Shutterstock

Binnenland politiek

Taskforce Vaccinatie: “Voorlopig geen argumenten voor derde prik voor hele bevolking”

Anton Schelfaut

Volgens Dirk Ramaekers, voorzitter van de Taskforce Vaccinatie, zijn er voorlopig geen argumenten voor een derde prik voor de hele bevolking. België koos voor zekerheid door mee te stappen in een Europese bestelling van Pfizer-vaccins, maar dat betekent geenszins dat iedereen al meteen een derde prik krijgt.

Momenteel krijgen mensen met verlaagde immuniteit en bewoners van woonzorgcentra al een zogenaamd “boostervaccin”. Ook 65-plussers en patiënten van assistentiewoningen, dagverzorgingscentra, psychogeriatrische voorzieningen en psychiatrische verzorgingstehuizen krijgen de komende maanden zo’n derde prik. Dat is onder meer afhankelijk van wanneer ze hun eerste en tweede prik kregen. “De situatie is minder dringend dan bij die eerste prikken”, verklaart Ramaekers.

Ramaekers meent dat er wetenschappelijk nog “absoluut geen argumenten” zijn om daarna de hele bevolking een boostervaccin te geven. Volgens de Taksforce is het ook nog veel te vroeg om een beslissing te nemen over een eventuele vierde prik voor mensen met immuniteitsproblemen. “We moeten eerst het effect van de derde prik afwachten”, aldus Ramaekers.

Met de Europese bestelling zit ons land wel in een luxepositie inzake vaccinvoorraad, waardoor eventuele volgende vaccinatiecampagnes niet meer onderhevig zullen zijn aan de snelheid van de leveringen. Overschotten kunnen dan weer worden ingezet in het kader van het Covax-programma van de VN.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Taskforce Vaccinatie: “Voorlopig geen argumenten voor derde prik voor hele bevolking””

  1. Ja, nogal wiedes, de eerste twee prikken hielpen niet, de 3e, 4e, 5e, 20e, 50e natuurlijk ook niet. Maar de kassa bij de Big Pharma moet blijven rinkelen, en de agenda van de wereld-elite moet en zal worden uitgevoerd.

Plaats een reactie

Delen