De Tesla-fabriek in Fremont, Californië. Foto Shutterstock

De Tesla-fabriek in Fremont, Californië. Foto Shutterstock

Cultuuroorlog

Tesla veroordeeld tot boete van 137 miljoen dollar wegens racisme tegen voormalige werknemer

Simon Segers

De Amerikaanse autobouwer Tesla is door een rechtbank veroordeeld tot een monsterboete van 137 miljoen euro wegens nalatigheid in het optreden tegen racisme op de werkvloer.

Owen Diaz kwam in 2015 via een interimkantoor terecht in de Tesla-fabriek in Fremont, Californië. Hij zou hier slachtoffer geweest zijn van een racistische werkomgeving, waar ook het het woord ‘nikker’ prominent aanwezig was volgens zijn advocaten. Diaz leed naar eigen zeggen aan slapeloze nachten.

De rechtbank heeft Tesla een boete van 6,9 miljoen dollar opgelegd wegens geleden emotionele schade en een strafrechtelijke schadevergoeding van 130 miljoen dollar. Eerder dit jaar kreeg het bedrijf een boete van 1 miljoen dollar in een gelijkaardige zaak. De autoconstructeur reageert dat het “Tesla van vandaag niet meer het Tesla van 2015 en 2016 is”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

5 gedachten over “Tesla veroordeeld tot boete van 137 miljoen dollar wegens racisme tegen voormalige werknemer”

  1. Als je als bedrijf wereldwijd “politiek correct” wil zijn (en meewerkt aan de klimaat waanzin) moet je ook niet verbaasd zijn dat de boemerang in je eigen gezicht terecht komt.

  2. Hoop dat EM zijn hoofdzetel nr India zet en zijn spacegedoe naar China. Dan rijdt gans Azie tegen 2030 electrisch en levert bovendien aan de rest van de (verstandige) wereld EVs. Reken dan ook maar op de eerste mens op mars in 2015.
    Indien die Chinese melagomaan aanvaardt dat Taiwan een zefstandie natie is (of beter nog naar een verloren gat in de woestijn commissaristje spelen gestuurd wordt) , vergeet dan maar de Westerse beschaving

Plaats een reactie

Delen