N-VA's Theo Francken pictured during a session of the chamber commission of Defence at the federal parliament, in Brussels, Monday 05 July 2021. BELGA PHOTO JAMES ARTHUR GEKIERE

Binnenland politiek

Theo Francken verkozen in Oekraïne-raad NAVO

Wannes Neukermans

N-VA Kamerlid en Lubbeeks burgemeester Theo Francken is verkozen als lid van de Interparlementaire Raad over Oekraïne van de NAVO. Het Oost-Europese land is één van de drie kandidaat-lidstaten van de NAVO, maar staat tegelijk onder hoge druk van Rusland. Francken laat op Twitter weten de evoluties de komende jaren op de voet te willen volgen.

Er loopt al enkele dagen een bijeenkomst van de NAVO in Lissabon. Uit elk land dat lid is van de NAVO zijn er parlementsleden naar de Portugese hoofdstad afgereisd. Het is de eerste bijeenkomst sinds de taliban de macht grepen in Afghanistan. Voor België is Theo Francken (N-VA) aanwezig als voorzitter van de Belgische delegatie in de Parlementaire Assemblee van de NAVO.

Tijdens die bijeenkomst werd Francken verkozen in de Interparlementaire Raad over Oekraïne van de NAVO. Deze raad moet beslissen of Oekraïne een voldoende geschikt en stabiel land is om lid te mogen worden van de NAVO. Het Oost-Europese land is namelijk één van de drie landen die willen toetreden tot NAVO, naast Georgië en Bosnië-Herzegovina.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Theo Francken verkozen in Oekraïne-raad NAVO”

  1. Francken is in deze een strijdmakker van Verhofstad, die op de MAIDAN barrikaden sprong om Ukraine los te weken uit de invloed van Rusland. De chaos die daarop volgde was onvoorstelbaar.

Plaats een reactie

Delen