Veiligheid en migratie worden opnieuw belangrijke verkiezingsthema’s

Paul Van Tigchelt heeft de eed afgelegd als nieuwe minister. Photonews

Cultuuroorlog

Transactivisten vieren ontslag van professor die vrouwenrechten verdedigt

Simon Segers

Kathleen Stock, een feministische professor filosofie aan de universiteit van Sussex in Engeland, heeft haar ontslag ingediend omwille van aanhoudende protesten van LGBT-studenten. Zij vinden dat er aan de universiteit geen plaats is voor het “transfobe” gedachtegoed van de academica. Stocks tegenstanders vieren haar vertrek uitbundig op sociale media.

https://twitter.com/Docstockk/status/1453737720316981249

De feministe is een expert in gender en geaardheid. Zij verklaarde dat op juridisch vlak biologisch geslacht volgens haar belangrijker is dan de genderidentiteit en dat dit biologische geslacht ook onveranderlijk is. Op Twitter maakte Stock donderdag bekend dat ze niet langer zal doceren aan de universiteit. “Met droefenis moet ik melden dat ik de universiteit van Sussex zal verlaten. Het zijn enkele moeilijke jaren geweest, maar de recente aanpak van de directie is bewonderenswaardig en degelijk te noemen. Ik hoop dat andere instituten, die in gelijkaardige situaties belanden, lessen kunnen trekken uit dit gebeuren” , aldus Kathleen Stock in een tweet.

Stock out

Uit protest tegen de opinies van de voormalige professor schreven de activisten met graffiti “Stock out” op de muren van de campussen. Er werden ook verschillende posters verspreid met boodschappen als “Stock creëert een onveilige omgeving voor transstudenten” en “Voor transfobie betalen wij niet jaarlijks £9.250”. Nadat de professor haar ontslag had aangekondigd, vierden verschillenden groepen haar ontslag op sociale media.

Monumentale overwinning

Het account antiterfsussex op Instagram omschrijft zichzelf als een niet-geaffilieerd netwerk van queer- en transstudenten die zich verzetten tegen de tewerkstelling van Kathleen Stock aan de universiteit. De beheerders kondigen aan zeer opgetogen te zijn met haar vertrek. “Dit is een monumentale overwinning voor transstudenten en niet-binaire studenten die zich verzet hebben tegen de wijze waarop deze universiteit transfobie, mishandeling en discriminatie mogelijk maakt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

8 gedachten over “Transactivisten vieren ontslag van professor die vrouwenrechten verdedigt”

  1. Waarom trekt gans dat qlgtxyz zootje zich niet terug op een eiland , waar ze alles zelf beredderen ? waar ze dus ook alles zelf financieren en al het werk zelf doen ? en waar ze , als ze subsidies willen , die via hun eigen belastingen mogen financieren ? het mag ook een verre planeet zijn .dan zijn ze safe voor normale mensen . en wij van hun gezeik af .

  2. Dat LB etc etc hun spelletjes willen spelen gun ik hen van harte.
    Alleen zouden ze de normale mensen er niet moeten mee lastig vallen.
    Ik hoop dat die professor spoedig een job vind in een andere
    universiteit.
    Ben blank, man en hetero en dat sinds 82 jaar.

  3. Schandalig!!
    Zieke geesten die lgb bla bla bende, er zijn maar twee genders, man en vrouw, en niet te vergeten hermafrodieten (bij geboorte tweeslachtige mensen), de rest is woke-onzin.
    Ook deze minderheid wil de bovenhand hebben op het “normale” (zie ‘Vivaldi’), hoe communistisch kan je zijn…
    Ik hoop van harte dat 2024 verlossing brengt, echte democratie, weg met het cordon (totaal ondemocratisch).

  4. De revolutie eet haar eigen kinderen op.

    Het lijkt er echter wel steeds meer op dat we afstevenen op een stevig generatie conflict.
    De vraag is dus hoelang volwassenen deze debiele doch marxistische woke terreur door snotneuzen nog gaan tolereren?

Plaats een reactie

Delen