Ugent-rector Rik Van de Walle. Foto Photonews

Ugent-rector Rik Van de Walle. Foto Photonews

Uncategorized

UGent voert mondmaskerplicht opnieuw in

Wijnand Meeus

De Universiteit Gent voert vanaf volgende week maandag opnieuw de mondmaskerplicht in op al haar campussen. Enkel de lesgevers mogen het mondmasker verwijderen indien ze 1,5 meter afstand kunnen houden met de studenten.

Studenten zullen in alle auditoria, les- en practicumlokalen een mondmasker moeten dragen ongeacht de luchtkwaliteit of de mogelijkheid om afstand te houden van elkaar. Ook in de gangen, trappen en liften zal de regel gelden. In de cafetaria’s en de studentenrestaurants mag het masker enkel worden verwijderd tijdens het eten of drinken.

“De stijgende coronacijfers tonen aan dat de pandemie nog niet voorbij is en dat we alert moeten blijven”, klinkt het bij rector Rik Van de Walle. “Door weer wat vaker een mondmasker te dragen kunnen we hopelijk de nood aan strengere maatregelen (helpen) voorkomen.” De universitaire leiding neemt de beslissing in overleg met experts-wetenschappers, het departement Medisch Toezicht en de preventieadviseur. De Universiteit blijft met de beslissing het Overlegcomité voor dat zich volgende week buigt over de nieuwe coronacijfers.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

6 gedachten over “UGent voert mondmaskerplicht opnieuw in”

  1. Mensen dit heeft al lang niets meer met het virus te maken, alles met controle . Voor alle duidelijkheid, ik ontken het virus niet. Maar dit loopt nu we echt de spuigaten uit.

Plaats een reactie

Delen