Tom Van Grieken & Dyab Abou Jahjah (Youtube)

Tom Van Grieken & Dyab Abou Jahjah (Youtube)

Uncategorized

Van Grieken lanceert podcast met Abou Jahjah als eerste gast

Pieter Van Berkel

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft maandag een nieuwe podcast gelanceerd: Toogpraat. De eerste gast is ex-politicus en opiniemaker Dyab Abou Jahjah.

De partij lanceerde vorig jaar al een wekelijkse YouTube-uitzending waarin Vlaams Belang-parlementsleden geïnterviewd worden, genaamd VB-TV. Nu start het Vlaams Belang ook een maandelijkse podcast. Het is de bedoeling om uitvoeriger en meer in de diepte bepaalde onderwerpen te bespreken. Er zullen ook tegenstanders van de partij uitgenodigd worden.

Elke aflevering bevat vijf segmenten. Eerst wordt het favoriete drankje van de gast besproken en uitgeschonken. Daarna beantwoordt Van Grieken een grote vraag van de gast in de ‘Wa zal ‘t zijn’-ronde. Daarop stelt de Vlaams Belang-voorzitter een vraag aan de gast in de ‘Pakt er enen van mij’-ronde. In ‘Wie betaalt de rekening’ bespreken beiden de grote uitdagingen voor de toekomst. In het laatste segment, ‘Tournée générale’, worden een tiental tegenstellingen voorgelegd aan de gast.

“Toogpraat wordt een politiek incorrecte podcast zonder taboes”, zegt Van Grieken. “Maar het wordt daarom geen pure Vlaams Belang- of Van Grieken-show. Integendeel, het is de bedoeling om figuren van allerlei strekkingen uit de nodigen – ook tegenstanders. We zijn immers van mening dat niet polarisatie het probleem is van onze democratie, want meningsverschil en debat vormen de voedingsbodem van een gezonde democratie. Nee, het is net het uitsluiten van andersdenkenden dat een gevaar – zo niet het grootste – vormt voor onze democratie. Het Vlaams Belang kent zo’n uitsluiting natuurlijk al even, maar de huidige ‘cancel culture’ viseert nagenoeg iedereen die niet wil meestappen in de links-extremistische dictaten van de ‘woke’ menigte.”

De podcast is onder meer te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts, YouTube en de Vlaams Belang-app. Abonneren kan via toogpraat.org.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

22 gedachten over “Van Grieken lanceert podcast met Abou Jahjah als eerste gast”

  1. Tom Van Grieken heeft dus weer een baanbrekend goed initiatief op poten gezet. De andere partijen hebben weer het nakijken. Heel benieuwd wat de “ranzige” opmerkingen bij de tegenstanders gaan worden.

  2. Het tegensprekelijk debat is inderdaad een cruciale pijler van de democratie en voor dialoog tussen gentlemen. Goed en verfrissend initiatief. Proficiat meneer Tom Van Grieken.

  3. Trok op niets na 3 whiskey’s was het meer gebrabbel en gekibbel… dat tommeke eens eerst leert drinken voor hij zo iets start, nu ja hoeveel hij ervoor gezopen had weet ik niet maar de kwaliteit ging hoelanger hoe verder achteruit. En skåll zegt maar

  4. Toen ik vooraf zag dat het bijna een uur ging duren had ik eerlijk gezegd een beetje schrik ermee te starten. Maar eerlijk, het was zo boeiend dat het voor mijn part nog een uur mocht duren. Dit zijn de soort gesprekken tussen twee tegenstanders die je NOOIT te zien krijgt op de Vlaamse Rode Televisie. Geen gekwaak of gekibbel en dit alles zonder moderator. Top! 👍🏻👍🏻👍🏻

  5. Heel leerrijk. Ik ben een tweede generatie moslimallochtoon in België in de ogen van VB. Nochtans voel ik mij evenzeer Vlaming.
    Ik kies zwarte piet want ik ben er ook mee opgegroeid het licht mij even zeer ter harte als elke Vlaming of Nederlander.
    En zoals mijn zoon van 6 het verwoord ‘mama zwarte piet is zwart want hij is gevallen van de schoorsteen en niet omdat hij bruin si geboren’.
    Ik wil dat hij en zijn komende generatie kunnen blijven genieten van sinterklaas en zwarte piet zonder dat iemand zich beledigd voelt.

  6. Rogan is destijds TJRE begonnen door puur te improviseren op UStream, hij wist zelf niet eens dat het zou resulteren in een format dat de wereld rond zou gaan. Wat Van Grieken hier doet is een knappe zet en bewijst duidelijk dat men bij het VB vooruitstrevend is wat betreft het zoeken naar nieuwe invalshoeken om een constructieve dialoog mogelijk te maken.
    Iets waar je misschien van kan leren Liesje.

  7. Juist Zwarte Piet is “zwart” en geen nep “Roetveeg Piet” met een gelaat besmeurd met van die “roetvegen” maar wel met een daarbij ongeloofwaardig kraaknet kostuum.

  8. U bedoelt cannabis, waarvan de genetica ondertussen zo veel gekruist is dat er bepaalde soorten nu al om en bij de 40% THC produceren. Of waar men 100gr planten reduceert tot concentraat door er butaan gas door te jagen. Of waar men hele ladingen bewerkt met synthetische cannabinoïden, gelinkt aan dementie en grotendeels afkomstig uit China. Of waar men delta-8 varianten probeert uit te halen om vervolgens uit te komen bij een hele reeks Frankenstein moleculen.
    Vooral heel natuurlijk en zeker niet schadelijk voor de gezondheid nee…

  9. Podcast bekeken, DAJ doet zich nu voor als ’n “gematigde moslim” na z’n extremistische verleden, is dit geloofwaardig ? Zijn we z’n boek na de Zaventem aanslagen “Pleidooi voor radicalisering” vergeten, en TomVG vraagt hier niets over ? Ik krijg hier ’n heel wrang gevoel bij: TomVG beschouwt de overstap van velen van NVA nr VB als ’n axioma, maar ik ben daar nog zo zeker niet van.

Plaats een reactie

Delen