Regering wil gevangenen tot 2025 structureel halfjaar vroeger vrijlaten

Vincent Van Quickenborne. Photo News

Uncategorized

Vandenbroucke (Vooruit) hekelt fiscaal gunstregime voor profvoetballers: “Sociale zekerheid is hun belangrijkste sponsor”

Anton Schelfaut

In een interview met De Tijd stelt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) het fiscale gunstregime voor beroepssporters aan de kaak. “We zouden voetballers moeten verplichten te spelen met een shirt waarop in kolossale letters ‘sociale zekerheid’ staat, want die is hun belangrijkste sponsor”, aldus Vandenbroucke.

PS-voorzitter Paul Magnette en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez gingen woensdag op de foto met Mogi Bayat, de algemeen directeur van voetbalclub Sporting Charleroi. Beide partijvoorzitters hebben zich tijdens de begrotingsonderhandelingen zwaar verzet tegen de afbouw van het parafiscale gunstregime voor beroepssporters. “Oh, ik vind die foto niet zo’n probleem”, relativeert Vandenbroucke. “Wat ik wel een probleem vond, is dat het fiscale en het parafiscale regime voor beroepssporters is scheefgegroeid. (…) Paradoxaal genoeg betalen beroepssporters die veel verdienen minder sociale bijdragen dan wie weinig verdient.”

Vandenbroucke maakt zich sterk dat hij de sportfederaties een voorstel zal voorleggen waarin komaf wordt gemaakt met de kortingen. “Maar, omdat ik door de bijzondere rol die beroepssporters spelen, vind dat ze ondersteuning verdienen, werk ik aan een oplossing voor sporters met een laag inkomen”, besluit hij. “Ik denk aan een soort van sportbonus die lijkt op de werkbonus. Die ondersteunt nu al mensen met een laag loon.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

4 gedachten over “Vandenbroucke (Vooruit) hekelt fiscaal gunstregime voor profvoetballers: “Sociale zekerheid is hun belangrijkste sponsor””

Plaats een reactie

Delen