Guy Verhofstadt (Shutterstock)

Guy Verhofstadt (Shutterstock)

Uncategorized

Verhofstadt Europees Parlementslid met vierde meeste bijverdiensten

Pieter Van Berkel

Europees Parlementslid en oud-premier Guy Verhofstadt (Open Vld) staat op de vierde plaats in een lijst van Europese Parlementsleden die het meeste bijverdienen. Dat staat te lezen op de website van de ngo Transparency International EU.

Uit de gegevens blijkt dat Verhofstadt jaarlijks tussen 156.000 en 300.000 euro bijverdient, of 13.000 tot 25.000 euro per maand. Dit komt bovenop zijn bruto maandloon van 8.750 euro als Europees Parlementslid. De cijfers zijn gebaseerd op aangiften van de parlementsleden zelf. Het gaat bovendien om schattingen.

Verhofstadt verdient 10.000 euro per maand bij in de raad van bestuur van investeringsvennootschap Sofina. Maandelijks verdient hij ook 1.000 tot 5.000 euro als lid van de adviesraad van Planet First Partners. Hij verdient ook bij als spreker via Speaker Bureau JLA Londen en Speakers Associates.

Volgens Transparency International EU verdienen zeker 39 parlementsleden mogelijk meer dan 100.000 euro bij. In de lijst van beste bijverdieners moet Verhofstadt enkel Radosław Sikorski (EVP) uit Polen, Sandro Gozi (Renew) uit Frankrijk en de Pool Marek Belka (S&D) laten voorgaan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

12 gedachten over “Verhofstadt Europees Parlementslid met vierde meeste bijverdiensten”

  1. It’s all about the money. Deze klojo noemt zichzelf een liberaal, maar in wezen is het een Euro-dictator. Het Europarlement is de duurste praatbarak van Europa, veel geld verdienen, geen gezeur van uw kiezers en regeren als dictators over Europa. Dit werkt als een aanzuigeffect voor politiekers naar een functie in dit Europarlement. Ze komen erop af als vliegen naar een stront.

  2. Ik heb hem altijd al een irritant ventje gevonden. Wat hij destijds aangevangen heeft met alles te verkopen om nadien te huren. Schandalig dat zo’n kloo***k nog vrij mag rondlopen. Hopelijk eindigt hij als dehaene, die heeft ook niet lang kunnen genieten van zen roversbuit, karma.

Plaats een reactie

Delen