Petra De Sutter. Foto Photonews. © Didier Lebrun/ /Photo News - 10949412-030

Petra De Sutter. Foto Photonews. © Didier Lebrun/ /Photo News - 10949412-030

Uncategorized

Vicepremier De Sutter (Groen): “Regering wil Pandemiewet activeren”

Ruben Notteboom

Vicepremier Petra De Sutter (Groen) bevestigt dat de regering van plan is de Pandemiewet te activeren. Ze beweert dat de Vivaldi-coalitie de toenemende cijfers niet kan negeren en wil daarom de maatregelen verstrengen.

In een interview in De Ochtend op Radio 1 sprak Petra De Sutter over de overheidsplannen. De regering wil de Pandemiewet activeren en de maatregelen verstrengen. Ze vindt het nodig om de vrijheden van de Belgische bevolking in te perken “omdat de cijfers te sterk stijgen”.

Pandemiewet en nieuwe maatregelen vanaf 1 november?

Voor de pandemiewet geactiveerd kan worden, moet eerst de zogenaamde “epidemiologische noodtoestand” worden uitgeroepen. Volgens De Sutter klinkt dit zeer onheilspellend, maar is het niets meer dan “een juridisch verhaal. De maatregelen die we invoeren, zijn niet streng.”

De regering mikt op 1 november om nieuwe maatregelen te laten ingaan, maar dat zal waarschijnlijk niet gemakkelijk worden. Het parlement moet eerst verschillende zaken goedkeuren, waardoor er dus nog veel werk aan de winkel is.

Wat wil de regering?

De uitgebreide mondmaskerplicht komt terug. Telewerk zou weer de norm worden en het Covid Safe Ticket zal ruimer worden toegepast. Sociale contacten moeten behouden worden. Of er al dan niet een groot draagvlak is om opnieuw maatregelen in de maatschappij te zien, is een ander vraagstuk. De oppositie beweerde al vaak van niet.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

5 gedachten over “Vicepremier De Sutter (Groen): “Regering wil Pandemiewet activeren””

  1. Vorig jaar deze tijd was het discours: “de kerstperiode wordt nog moeilijk maar daarna winnen we onze vrijheid terug”. Het is er aan te merken. Heb ik daarvoor een naald in mijn lijf laten ploffen?

  2. De Sutter vindt het nodig om de vrijheden van de Belgische bevolking in te perken omdat de cijfers te sterk stijgen. Het ware beter geweest dat we haar “vrijheden” wat ingeperkt hadden.

Plaats een reactie

Delen