Veerle Heeren stapt op als burgemeester van Sint-Truiden

Veerle Heeren. Schermafbeelding: YouTube

Binnenland politiek

Vlaams Belang eist ontslag van CD&V-burgemeester Veerle Heeren

Anton Schelfaut

Voor het Vlaams Belang moet Veerle Heeren (CD&V) opstappen als burgemeester van Sint-Truiden. Bevoegd minister Bart Somers (Open Vld) moet overgaan tot “kordate actie”, meent Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens. “Voor ons kan hij maar één oordeel vellen en dat is ontslag.”

Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters heeft zijn rapport over de burgemeester van Sint-Truiden overhandigd aan minister Somers. Het Agentschap Binnenlands Bestuur zal Heeren ten vroegste over drie weken uitnodigen voor een gesprek. Vanaf heden loopt er ook een periode van drie maanden, waarin Somers moet beslissen over een mogelijke sanctie in de vorm van een schorsing of een ontslag.

Heeren zette begin mei een stap opzij, nadat ze zichzelf en haar entourage vroegtijdig liet vaccineren. Sinds half juli is ze echter opnieuw op post als burgemeester. “Heeren ziet zelf duidelijk geen graten in haar wanpraktijken”, hekelt Janssens. “Dan moet Somers maar in haar plaats verantwoordelijkheid nemen.”

“Nu enkel nog wat procedurele stappen genomen moeten worden, mag de minister dit dossier in ieder geval niet laten aanslepen”, benadrukt Janssens. Eind augustus verscheen al een vernietigend rapport van Audit Vlaanderen over Heeren. “Ze heeft het vertrouwen van de overheid en de burgers geschaad en kan onmogelijk aanblijven als burgemeester”, besluit Janssens. “De bal ligt nu in Somers’ kamp en als die zijn gezond verstand gebruikt na het schaamteloze El Kaouakibi-schandaal, zou zijn oordeel over dit politieke machtsmisbruik al klaar moeten liggen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

4 gedachten over “Vlaams Belang eist ontslag van CD&V-burgemeester Veerle Heeren”

  1. Zit ze er nog steeds? Ik dacht dat ze allang weg was. Nou ja, maakt verder niet veel uit, zo’n vaccinatie helpt toch niet, maar het gaat om het “principe”, dus ja, ze moet weg.

Plaats een reactie

Delen