Vlaams Belang schenkt 10.000 euro aan Huizen van Vlaamse Solidariteit

Guy D'haeseleer, Tom Van Grieken en Barbara Pas (v.l.n.r.). Vlaams Belang

Uncategorized

Vlaams Belang hekelt bocht van Jambon (N-VA) inzake coronapaspoort

Anton Schelfaut

In een interview met Het Laatste Nieuws ontkent Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) dat hij een bocht heeft moeten maken inzake het coronapaspoort. “Het was nochtans een openlijke bocht en dan nog eentje van 180 graden”, hekelt Vlaams Belang-fractieleider in het Vlaams Parlement Chris Janssens.

Ondanks een vaccinatiegraad van 92 procent in de regio, kreeg enkel Vlaanderen extra maatregelen opgelegd van het Overlegcomité. Volgens Janssens had Jambon daar nooit akkoord mee mogen gaan. “Hij had, anders dan hij nu laat uitschijnen, perfect neen kunnen zeggen. In het Overlegcomité wordt immers bij consensus beslist: hij heeft dus een veto.”

Ook N-VA-voorzitter Bart De Wever had zich afgelopen maandag uitgesproken tegen het coronapaspoort, dat volgens hem een “vals gevoel van veiligheid” kon creëren, en de bijhorende pasjesmaatschappij. “Maar enkele dagen en een bocht van de heren De Wever en Jambon later, stemde de N-VA in het Vlaams Parlement gewoon voor het coronapaspoort.”

Janssens meent dat de N-VA met haar “woordbreuk” het voorbeeld van Open Vld volgde, “die andere ‘vrijheidslievende’ partij”. “Het is verbazend met welk gemak op woorden wordt teruggekomen. Fouten toegeven is nochtans verantwoordelijkheid nemen. Het zijn enkel sterke mensen die dit kunnen, en ‘sterke Jan’ is, zo blijkt nogmaals in dit vraaggesprek, duidelijk niet zo iemand.”

https://redactie.palnws.be/2021/10/jan-jambon-n-va-over-uitbreiding-coronapaspoort-we-hebben-geen-bocht-gemaakt/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “Vlaams Belang hekelt bocht van Jambon (N-VA) inzake coronapaspoort”

  1. Hij mag stilaan de naam van de partij veranderen in N-VA(nieuwe belziekse alliantie).
    Aangezien ik hem niet verslijt voor een dommerik, zou hij moeten weten dat muilbanden het virus niet tegenhouden maar talloze andere besmettingen veroorzaken en dat het Communist Slave Ticket helemaal geen gezondheidspas is.
    Wil hij echt naar een communistische dictatuur?

Plaats een reactie

Delen