Vlaams Belang schenkt 10.000 euro aan Huizen van Vlaamse Solidariteit

Guy D'haeseleer, Tom Van Grieken en Barbara Pas (v.l.n.r.). Vlaams Belang

Uncategorized

Vlaamse regering investeert 1,5 miljoen in begeleidingsprojecten voor dak- en thuisloze mensen

Niels Geerinck

De Vlaamse regering gaat op termijn 1,5 miljoen euro investeren in het nieuw project “Housing First”. Met dat project wil de regering een woonoplossing bieden aan mensen die dakloos zijn geworden.

Het was Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) die het project uit de doeken deed. “Het gaat om een eerste stap”, zo maakt hij duidelijk. ‘Housing First’ zal de problematiek van kwetsbare daklozen, zij die met verslaving kampen of mentale problemen hebben, helpen bij het re-integratieproces in onze maatschappij.

Via het project worden de daklozen geholpen een geschikte woning te vinden en krijgen vervolgens steun. “We zien namelijk dat de zoektocht naar duurzame woonoplossingen een van de grootste problemen is waar men mee geconfronteerd wordt“, zo voegt Beke toe.

Het geld zal worden ingezet door de Centra voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) in Vlaanderen en Brussel. Via de begeleidingsprojecten zullen tussen de 150 tot 200 daklozen geholpen worden. “Het is een eerste stap, maar het is zeker niet de laatste stap“, zo sluit Beke af.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

6 gedachten over “Vlaamse regering investeert 1,5 miljoen in begeleidingsprojecten voor dak- en thuisloze mensen”

  1. Dat is nog geen druppel op een oververhitte gloeiende plaat en bewijst de absolute wereldvreemdheid van het Vivaldi kabinet. Overigens een belediging voor Vivaldi. Anderhalf miljoen, wat ga je daar mee doen?

Plaats een reactie

Delen