Rousseau moet Dossinkazerne bezoeken na racistische uitspraken tegenover Roma

Rousseau moet Dossinkazerne bezoeken na racistische uitspraken tegenover Roma. Photonews

Uncategorized

Voormalig Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell overleden aan COVID-19

Simon Segers

De Amerikaanse politicus Colin Powell (Republikeinen), een voormalig minister van Buitenlandse Zaken, is op 84-jarige leeftijd overleden ten gevolge van complicaties na een coronabesmetting. Hij was de eerste Afro-Amerikaan die deze post bekleedde.

Powell was tweemaal gevaccineerd, maar raakte besmet met het coronavirus en overleed in een militair ziekenhuis. Hij leed ook aan multipel myeloom, een kanker van de witte bloedcellen.

De politicus was een Vietnamveteraan. Hij diende tussen 1987 en 1989 als veiligheidsadviseur onder president Ronald Reagan. Tijdens de Golfoorlog in 1991 was hij een viersterrengeneraal en voorzitter van de Joint Chiefs of Staffs tot 1993. Tussen 2001 en 2005, de eerste termijn van president George W. Bush, was hij de eerste zwarte minister van Buitenlandse Zaken in de VS.

Toen Barack Obama zich kandidaat stelde voor de presidentsverkiezingen in 2008 brak Republikein Powell met zijn partij om het kandidatuur van de Democraat te steunen. In 2018 sprak Powell zich nog negatief uit over toenmalig president Trump in een interview met CNN.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

13 gedachten over “Voormalig Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell overleden aan COVID-19”

  1. Vanwege de onderliggende problemen is Powell overleden “met corona” en niet “aan corona”. De bangmakerij moet en zal blijven duren. Ongeacht wat men er voor uit de kast moet halen.

  2. Op Radio 1 werd deze grote meneer weer misbruikt om de politieke agenda weer eens op de kaart te zetten. Soenens vergat heel duidelijk te stellen dat Powell zowel onder Bush, een republikein, als onder Obama, een democraat, groots werk heeft verricht. Enkel dat hij een tegenstander was van Trump moest in het verslag komen. Hoe laag kun je vallen een man die door zijn politieke broodheren heeft moeten liegen voor de VN, enkel te beduiden als een Trump tegenstander? Hoog tijd dat Soenens zijn pensioen neemt want objectief is die politieke marionet allang niet meer.

  3. De vaccins zijn goed maar bieden geen 100% bescherming, hetzelfde met het griepvaccin, als je dan nog onderliggende klachten hebt heb je meer kans om alsnog te overlijden. Zonder vaccins waren er al veel meer doden gevallen. Maar voor tegenstanders van het vaccin tegen Covid zijn alle berichten goed om de vaccinatie af te kraken natuurlijk!

Plaats een reactie

Delen