Een Amerikaanse nucleaire duikboot (Shutterstock)

Een Amerikaanse nucleaire duikboot (Shutterstock)

Uncategorized

Vrouw die plannen duikboten mee wilde verkopen blijkt linkse activiste

Carl Deconinck

Een opvallend verhaal uit de VS bereikte afgelopen week de internationale pers. Nucleair ingenieur Jonathan Toebbe en zijn vrouw Diana wilden geheime plannen van nucleaire onderzeeërs verkopen. Ze werden echter door de FBI in de val gelokt en opgepakt. De vrouw van het koppel zou nu een linkse activiste blijken te zijn, zo weet The Daily Mail.

De FBI werd getipt door een ander land dat Toebbe zijn diensten aanbood als spion. Hij staafde die ‘aanbieding’ door geheime documenten over kernonderzeeërs mee te geven. “Stuur deze brief door naar uw militaire inlichtingendienst. Ik denk dat deze informatie van grote waarde zal zijn voor uw land. Dit is geen grap.” Ook gaf hij mee hoe ze contact met hem konden opnemen.

De FBI werd getipt over dit mogelijke hoogverraad en stuurde een geheim agent op het koppel af. Al snel bleek het dat Toebbe effectief toegang had tot belangrijke documenten en die wilde verkopen. Een eerste pakket van informatie verkocht hij voor 10.000 dollar in bitcoin. De informatie was een geheugenkaart die verstopt was tussen twee boterhammen met pindakaas. Het echtpaar werd nu opgepakt en er hangt hen een zware straf boven het hoofd.

Linkse activiste

De Britse krant ‘The Daily Mail’ doorpluisde intussen de sociale media van het echtpaar en stelde vast dat Diana Toebbe een linkse activiste is. Op facebook steunde ze ‘The Resistance’ en Hillary Clinton. Meerdere post waren gericht op het ‘stoppen van Donald Trump’ en het steunen van de BLM-beweging. In 2017 plaatste ze een post waarbij ze beweerde dat Amerika “out of order was” wegens “een gebrek aan morele moed”. Ze riep op om het verzet tegen de president te steunen.

Op Twitter retweette ze ook heel wat anti-Trump haatberichten. Zo was er een post van Katie Mack die beweerde dat de Republikeinen angst zaaien over zogenaamde LGBT-rechten en niet geven om vrouwen en kinderen. Ook de vermeende ‘moslimban’ werd aangeklaagd op haar sociale media. Diana was een lerares in menswetenschappen in een progressieve school in Annapolis, waar ze geschiedenis en Engels gaf. Oud studenten noemen haar een overtuigde feminist en erg links.

Over manlief Jonathan raakten er ook meer details bekend. Hij blijkt liefhebber te zijn geweest van middeleeuws zwaardvechten. Toebbe volgde hier lessen voor en had zijn eigen zwaarden. Hij was minder actief op moderne sociale media. Zijn laatste post dateert van 2013. Het was een satirisch bericht van ‘The Onion’ en was ook politiek gericht.

In een bericht aan de geheim agent van de FBI liet Toebbe weten dat hij hoopte om opgevangen worden door het (tot nu toe onbekende) land waarmee hij contact had opgenomen indien de Amerikaanse overheid de zaak ontdekte. Hij had passpoorten en cash opzijgezet voor dat geval.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

4 gedachten over “Vrouw die plannen duikboten mee wilde verkopen blijkt linkse activiste”

  1. Een goed nieuwsitem voor onze linkse en activistische America watcher/journalist Björn betaalt met belastinggeld en werknemer van de rode staatszender met minaret op de Reyerslaan!

  2. Hugo,onze rooie vriend zal daar niets over berichten,hij kan toch niemand van zijn eigen soort verraden.Een rooie blijft een rooie en zijn anarchisten die leven met fascistisch geld

Plaats een reactie

Delen