Geert Wilders, PVV-leider - Afbeelding: Shutterstock

Geert Wilders, PVV-leider - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Wilders reageert op terreurdreiging: “Ik ga door, met overtuiging”

Niels Geerinck

Zaterdag kwam aan het licht dat de negen opgepakte terreurverdachten in Eindhoven vorige week, een aanslag beraamden op enkele Nederlandse politici. Premier Mark Rutte (VVD) vormde het ‘hoofddoelwit’ maar ook Thierry Baudet (FvD) en Geert Wilders (PVV) stonden op de lijst.

De PVV-partijleider wordt inmiddels al jaren bijgestaan door een groot team van beveiligingsagenten. “Het is werkelijk om gek van te worden. En het houdt nooit op.“, zo reageert Wilders. “Al 17jaar fatwa’s, jihadi’s, doodsbedreigingen.“, zo voegt hij eraan toe.

Toch wil hij niet naar eigen zeggen nooit toegeven aan de dreigingen. “Ik ga door. Altijd. Met overtuiging. Voor onze vrijheid en tegen de islamisering van ons land.”, zo klinkt het. “Dat is mijn missie. En hopelijk overleef ik dat.”

Zowel premier Mark Rutte (VDD) als Thierry Baudet (FvD) waren ook doelwitten voor het negental. Beiden kiezen ervoor om zich voorlopig te onthouden van commentaar omtrent de zaak. “Wij verwijzen slechts door naar het Openbaar Ministerie. De zaak is immers in onderzoek.”, aldus de woordvoerder van Rutte.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Wilders reageert op terreurdreiging: “Ik ga door, met overtuiging””

  1. Heb ik het goed voor als ik beweer dat: . . . .
    Wilders (PVV) is ongeveer zoals ons Vlaams Belang. . . . .
    en . . . .
    Baudet (FvD) is ongeveer zoals onze N-vA ??? (zodra hij aan de macht is, keert hij zijn kar)

Plaats een reactie

Delen