(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Zeker 50 doden bij aanslag op sjiitische moskee in Afghanistan

Sonja Dahlmans

In de Afghaanse provincie Kunduz zijn bij een explosie in een sjiitische moskee tenminste 50 doden en 100 gewonden gevallen. Het is de dodelijkste aanslag sinds de Amerikanen zich terugtrokken uit Afghanistan.

De zelfmoordaanslag gebeurde tijdens het vrijdaggebed in de moskee. Tenminste 50 mensen werden gedood en naar schatting 100 raakten er gewond volgens een medewerker van de organisatie Artsen zonder Grenzen. Lichamen die in de Said Abad moskee liggen, zouden uiteengerukt zijn. Meer dan 300 mensen zouden aanwezig zijn geweest in de moskee toen de aanslag plaatsvond. Volgens een plaatselijke zakenman, Zalmai Alokzai, was de situatie rondom de moskee chaotisch. “Ambulances gingen terug naar de plaats waar de aanslag plaatsvond om de doden op te halen.”

Volgens een woordvoerder van de Taliban zijn veiligheidsdiensten ter plaatse om de aanslag te onderzoeken. Nog niemand heeft de verantwoordelijkheid opgeëist. Het is al de derde gewelddadige aanslag deze week in Afghanistan. IS Khorasan, een terreurorganisatie gelieerd aan IS, pleegde eerder aanslagen in het land zien sjiieten als ketters binnen de islam. Al vaker waren sjiitische moslims doelwit van aanslagen door de IS Khorasan. De Taliban vernietigden deze week hun basis. De sjiieten zijn een religieuze minderheid in het overwegen soenitische Afghanistan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

2 gedachten over “Zeker 50 doden bij aanslag op sjiitische moskee in Afghanistan”

  1. Als die moslims daar elkaar al uitmoorden, wat moeten de christenen en andere “ongelovigen” daar dan niet meemaken ? En zeggen dat er hier ook al van die moordlustigen zonder enige controle werden binnengelaten !

Plaats een reactie

Delen