Eric Zemmour vrijgesproken voor uitspraken rond Pétain, maar krijgt onmiddellijk nieuwe klacht aan zijn been wegens "racisme"

shutterstock

Uncategorized

Zemmour klopt Le Pen in nieuwe peiling

Pieter Van Berkel

Volgens een nieuwe peiling zou Eric Zemmour meer stemmen halen dan Marine Le Pen (RN) in de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen. Hij zou bijgevolg doorstoten naar de tweede ronde.

Hoewel de rechtse journalist en commentator zich nog altijd niet officieel kandidaat heeft gesteld voor de presidentsverkiezingen van 2022, klimt hij week na week in de peilingen. In een nieuwe peiling van Harris Interactive, uitgevoerd in opdracht van Challenges, passeert hij een nieuwe mijlpaal, door hoger te scoren dan Marine Le Pen en zo door te stoten naar de tweede ronde.

Zemmour haalt volgens de nieuwe peiling 17 procent van de stemmen, 4 procentpunt meer dan een eerdere peiling van eind september. Daarmee laat hij niet alleen Le Pen, die 15 procent haalt, maar alle andere uitdagers op rechts achter zich.

Indien geen enkele presidentskandidaat een absolute meerderheid haalt in de eerste ronde – wat haast onvermijdelijk lijkt, vindt er een tweede ronde plaats tussen de twee koplopers. Volgens de resultaten van de jongste peiling zou dat een tweestrijd worden tussen Emmanuel Macron en Zemmour.

Macron lijkt vooralsnog onaantastbaar en zou op dit moment alle uitdagers in de tweede ronde overwinnen. Volgens de peiling zou de huidige president Zemmour kloppen met 55 procent tegen 45 procent. Nog volgens dezelfde peiling zou een tweestrijd tussen Macron en Le Pen in de tweede ronde uitdraaien op 53 procent tegen 47 procent. Ter vergelijking: in 2017 versloeg Macron Le Pen met 66 procent tegen 34 procent.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

4 gedachten over “Zemmour klopt Le Pen in nieuwe peiling”

  1. Ik hoop voor de heer Zemmour dat hij zijn persoonlijke beveiliging op orde heeft…denk maar aan het nieuws uit Nederland i.v.m. dreigingen ten aanzien van Rutte, Wilders en Baudet!

  2. Wat Zemmour verteld ‘moet’ gehoord worden! Niet alleen in Frankrijk, maar in heel de wereld!
    President worden is quasi onmogelijk, net als hier werkt bijna 50% van de kiezers voor de staat, zij vormen, samen met de MSM en de rechters de ‘deep state’ en laten nooit een buitenstaander toe , Trump was een slipper.
    Mochten de omstandigheden toch een ‘Zemmour President’ opleveren, dan zal hem hetzelde lot beschoren zijn dan DT, ‘Trump Derangement Syndrome’ zal omslagen in ‘Zemmour Derangement Syndrome’. Het hele systeem zal doen wat het kan om het systeem te redden.
    Alleen een revolutie van de belastingbetalers, die niet mee aan de vetpotten zitten, kan nog redding brengen.
    Maar met die ploeg vul je in België been voetbal stadium.
    Bankroet dus.Alle tellers op nul! Is dat niet wat alle ‘Wokers’ willen.
    We kunnen alleen onszelf verwijten.

Plaats een reactie

Delen