Lars Vilks. Foto Photonews

Lars Vilks. Foto Photonews

Uncategorized

Zweedse Mohammed-cartoonist Lars Vilks omgekomen bij verkeersongeval

Wijnand Meeus

De Zweedse cartoonist Lars Vilks, die in 2007 de profeet Mohammed had afgebeeld als een hond, is zondagmiddag omgekomen in een verkeersongeval. De 75-jaar oude man leefde al sinds 2007 onder constante politiebewaking omwille van de vele doodsbedreigingen die hij kreeg door zijn cartoons. Ook de twee politieagenten die hem moesten beschermen en dus ook aanwezig waren in de auto overleefden het ongeval niet.

Volgens de Zweedse politie is er geen reden om te denken dat er sprake is van kwaadwillige daad. “Dit wordt onderzocht zoals elk ander verkeersongeval,” klinkt het bij een woordvoerder van de plaatselijke politie. “Er zijn geen aanwijzingen die wijzen op iets anders dan een ongeval. Het onderzoek zou in een andere richting zijn gegaan moest dat het geval zijn geweest.”

Het ongeval gebeurde zondagmiddag op de E4 ter hoogte van de stad Markaryd toen de auto in botsing kwam met een vrachtwagen die in de tegengestelde richting reed. Beide voertuigen vlogen vervolgens in brand. Volgens de krant Expressen reed de personenwagen aan hoge snelheid om een nog onbekende reden door een vangrail alvorens in aanrijding te komen met de vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur werd overgebracht naar het ziekenhuis

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

4 gedachten over “Zweedse Mohammed-cartoonist Lars Vilks omgekomen bij verkeersongeval”

Plaats een reactie

Delen