Nederlandse politie pakt klimaatactivisten op die snelweg willen blokkeren

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

56-jarige man aangehouden voor de moord op 83-jarige vrouw

Wijnand Meeus

Vorige week werd een 56-jarige man aangehouden voor de moord op de 83-jarige Mariëtje uit het complex voor beschut wonen in Zoersel. De man werd eerder op 18 juli 2020, toen de moord plaatsvond, al als verdachte aangehouden. Ook werd er al een mogelijk moordwapen aangetroffen.

De 83-jarige vrouw werd op 18 juli 2020 gevonden in de gemeenschappelijke leefruimte van het complex voor mensen met psychiatrische problemen. De vrouw had ernstige verwoningen aan haar achterhoofd en werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze later overleed aan haar verwondingen. De wetdokter concludeerde dat haar wonden afkomstig waren van kwaad opzet. “Het parket vorderde hierop een onderzoeksrechter die het onderzoek van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen in handen nam”, zei Kristof Aerts van het Antwerps Parket. “Uit dit onderzoek bleek dat de verdachte, een medebewoner, zich op het moment van de feiten alleen in het gezelschap van het slachtoffer bevond.”

De Federale Gerechtelijke Politie ging voort met het onderzoek en vorige week werd de vijftiger opnieuw ondervraagd. “Tijdens een videoverhoor en ook voor de onderzoeksrechter legde hij verklaringen af over de feiten. Daarop heeft de onderzoeksrechter hem opnieuw aangehouden voor de kwalificatie moord. Deze namiddag heeft de raadkamer de aanhouding bevestigd.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen