Coronacommissaris beveelt strenge maatregelen aan (Photonews)

Coronacommissaris beveelt strenge maatregelen aan (Photonews)

Binnenland politiek

Advies coronacommissaris: sluitingsuur horeca en nachtleven op slot

Damien Segers

Coronacommissaris Pedro Facon legde vandaag een nieuw advies voor aan de regeringstop. Hij pleit voor een sluitingsuur op middernacht voor horeca en een complete stop op het nachtleven. Dat meldt VRT NWS.

Wegens de stijgende coronacijfers adviseer de coronacommissaris opnieuw zeer strenge regels. In een advies dat hij voorlegde aan de regeringstop pleit hij onder andere voor een volledig verbod op binnenevenementen. In de horeca zou men opnieuw maximaal vier mensen per tafel mogen zetten, en moet men de deuren sluiten om twaalf uur. Het gaat om een advies, waarover de regering zich morgen zal buigen op een vervroegd overlegcomité.

Het voorstel van nieuwe maatregelen komt er na een steeds verslechterende coronasituatie. Volgens onder ander Erika Vlieghe van expertengroep GEMS is de situatie compleet onhoudbaar.

Naast het sluiten van het nachtleven en een avondklok voor de horeca, zouden onder andere privéfeesten geannuleerd moeten worden. Voor huwelijken en begrafenissen adviseert de coronacommissaris een uitzondering. Ook het winkelen zou men moeten verstrengen: dit zou enkel nog alleen mogen doorgaan. Het gaat dus grotendeels over oude recepten die reeds in de vorige golfen ingezet zijn. Het gebruik van ‘sociale bubbels’ zoals in de vorige golven, komt niet ter sprake.

Sportscholen en onderwijs moeten volgens coronacommissaris nog doorgaan.

Wat in het advies ontbreekt zijn beperkingen voor onderwijs en sport. Sportactiviteiten moeten nog kunnen doorgaan. Er zou echter wel sprake zijn van een advies om dit zo veel mogelijk in de open lucht te doen. Ook onderwijs zou men buiten schot laten: enkel een strenger testbeleid staat in het advies van de commissaris.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

10 gedachten over “Advies coronacommissaris: sluitingsuur horeca en nachtleven op slot”

  1. Pleiten voor beperking van ieders vrijheid maar niet van zichzelf, zo ken ik die politieke figuren wel.
    De voorgestelde beperkingen helpen niet, waarom ze dan herhalen?
    Laat iedereen gaan en staan waar men wil. Ik hoop dat de horeca nu massaal de voeten aan de opgelegde beperkingen veegt!

Plaats een reactie

Delen