Sammy Mahdi (CD&V) - Afbeelding: Photonews

Sammy Mahdi (CD&V) - Afbeelding: Photonews

Uncategorized

Advocaten sans-papiers: “We hebben geen vertrouwen meer in Staatssecretaris Mahdi”

Niels Geerinck

De regering moet het dossier in handen nemen, dat vinden de advocaten van de actievoerende sans-papiers. Het vertrouwen in Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) is volledig weg, zo klinkt het.

De Begijnhofkerk wordt sinds enkele dagen opnieuw bezet. Na het aflopen van de vorige bezetting op 21 juli, dienden elk van de sans-papiers een individuele aanvraag tot regularisatie in. Drie op de vier aanvragen kreeg een negatief antwoord. Hierdoor blijkt hun vertrouwen in de Staatssecretaris zoek, dat melden Mohamed Alex van de Union des Sans Papiers pour la Regulation en advocaat Alexis Deswaef.

De regularisatieprocedure en het handelen van Mahdi worden volgens de sans-papiers kenmerkt door een ‘volledige willekeur’. De Staatssecretaris wijst die beschuldigingen van de hand: “Wie een aanvraag indient, hoopt uiteraard op een positief antwoord. Tijdens het onderzoek komen zowel positieve als negatieve elementen naar voren. Het is niet zo dat afgewezen dossiers niet ten gronde behandeld werden“, aldus zijn woordvoerder Sieghild Lacoere.

“Dossier moet worden overgenomen”

Omwille van de vele afgekeurde dossiers en omdat het vertrouwen zoek is, begonnen de sans-papiers met een nieuwe bezetting van de Begijnhofkerk.

Woensdag kondigden de woordvoerders aan dat ze vinden dat de regering het dossier uit de handen van Mahdi moet nemen. “Staatssecretaris Sammy Mahdi heeft zijn woord gebroken, we hebben in hem geen enkel vertrouwen meer. De man is meer bezig met zijn communicatie dan met wat anders”, zo vindt advocaat Alexis Deswaef. “De regering moet dit dossier opnieuw in handen nemen. Andere ministers zijn in het verleden wel tot resultaten kunnen komen. Mahdi kan of wil dat niet”, zo voegt hij toe.

Het is nog onduidelijk of er nieuwe acties op til zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

7 gedachten over “Advocaten sans-papiers: “We hebben geen vertrouwen meer in Staatssecretaris Mahdi””

  1. * Middeleeuwen = één koning, één God, één wereldbeeld => mens gehoorzaamt God
    * Verlichting = modern + verstand + rationeel => mens is kroon op de schepping
    * Postmodernisme = geen verhaal, geen betekenis, geen geschiedenis => geen waarheid

  2. Een kerk bezetten ? En dat wordt zonder meer getolereerd.
    De oplossing ligt nochthans voor de hand.
    Een tiental commandos ze uit de kerk laten halen en opsluiten in afwachting van uitwijzing en op een vliegtuig zetten.
    Er is een reden waarom ze “sans papiers” zijn…dus houdt hun
    recht op verblijf in Belgie op.

  3. dit zijn pro deo zaken,de belastigbetaler betaalt die,maw,justitie,maw de Vlaming is goed voor 80% van die kost.Ik zie maar één oplossing,een muur bouwen voor de deur,de vensters afsluiten en wachten.Ofwel geeft samy toe,ofwel zal de regering vallen,nieuwe verkiezingen en ondertussen gebeurt er niets.

Plaats een reactie

Delen