De politiewagen die aangevallen is door de Algerijn (Beeld: Twitter)

De politiewagen die aangevallen is door de Algerijn (Beeld: Twitter)

Cultuuroorlog

Algerijn steekt agent neer in naam van profeet

Damien Segers

In het Franse Cannes heeft maandagochtend een Algerijn politieagenten aangevallen met een mes. Een van hen is gewond geraakt. Voor de man een tweede agent kon aanvallen is hij neergeschoten door een derde agent. De dader verkeert momenteel in levensgevaar. Dat meldt Le Figaro.

Omstreeks half zeven ’s ochtends trok de dader de deur van een politiewagen open die voor het commissariaat stond. Daarna gaf hij een inzittende agent drie messteken ter hoogte van de borstkas. De politieagent zou gered zijn door zijn kogelvrije vest. Vervolgens probeerde de aanvaller een tweede inzittende aan te vallen, maar hij miste. Spoedig daarop werd de Algerijn neergeschoten. Hij werd tweemaal geraakt in zijn rug en verkeert in levensgevaar.

De dader zou een 37-jarige Algerijn genaamd Lakhdar B. zijn. De man is in bezit van een Italiaanse verblijfsvergunning. Hij is in 2016 legaal naar Frankrijk gekomen, en heeft geen verleden bij justitie. De politie onderzoekt momenteel of er sprake is van een terroristisch motief. De man zou immers meermaals “in naam van de profeet” gesproken hebben tijdens zijn aanval.

De burgemeester van Cannes, David Lisnard (Nouvelle Énergie) reageerde op twitter dat hij zijn volledige steun uit aan de politiediensten. Ook de minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin liet via twitter weten dat hij ter plaatse zal komen. “Ik ga er onmiddellijk heen, en geef al mijn steun aan de nationale politie en de stad Cannes”, aldus de minister.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

1 gedachte over “Algerijn steekt agent neer in naam van profeet”

Plaats een reactie

Delen