Vladimir Poetin, foto Shutterstock.

Vladimir Poetin, foto Shutterstock.

Uncategorized

Amerika weigert Poetin te erkennen als Russische president na 2024

Ruben Notteboom

De Verenigde Staten weigert de huidige Russische president, Vladimir Poetin, te erkennen als president van de Russische federatie na 2024. Na enkele grondwetswijzigingen mag hij namelijk tot 2036 op de troon blijven zitten, maar dat ziet Washington onder Biden niet zitten.

Het Kremlin lacht Washington uit en vindt dat de Amerikanen zich niet moeten moeien met interne zaken. Twee congresmannen, Steve Cohen en Joe Wilson, diende een resolutie in om Poetin niet langer te erkennen als leider van Rusland. Cohen, een Democraat, en Wilson, een Republikein, hopen hiermee druk te zetten op Poetin om af te treden.

Kremlin niet blij met Amerika

“Elke poging van de president van de Russische Federatie, Vladimir Poetin, om president te blijven na het einde van zijn huidige termijn op 7 mei 2024 zal leiden tot het niet erkennen van zijn bevoegdheden door de Verenigde Staten,” staat er in de resolutie te lezen. Dimitri Peskov, de woordvoerder van Poetin, noemt de uitspraak agressief en vindt niet dat Amerika zich moet moeien met interne zaken.

“We vinden dit een interferentie in onze zaken en we zijn ervan overtuigd dat enkel Russen kunnen bepalen wie de president van Rusland moet zijn en wanneer,” zegt Peskov. “Iedere keer denken we dat er niet nog iets meer belachelijk, agressiever, onvriendelijker en minder constructief kan komen van de andere kant van de oceaan, en iedere keer hebben we het mis.”

Amerikanen willen Rusland onder druk zetten

Volgens de Amerikanen werd er gefraudeerd tijdens het referendum in 2020 om de grondwet te wijzigen. Daarom vinden ze dat Poetin niet langer aan de macht mag en kan blijven. Indien Poetin opnieuw wordt verkozen tot president, breekt hij enkele records. Hij zal namelijk nog langer aan de macht zijn dan Stalin en wordt daarmee de langst regerende leider van Rusland sinds Peter de Grote.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

8 gedachten over “Amerika weigert Poetin te erkennen als Russische president na 2024”

  1. Wat een pretentie !
    Wat een arrogantie !
    Wat een pedanterie !
    Dit is American exceptionalism pur sang.
    Geen wonder dat de VS in de rest van de wereld op steeds meer hoongelach onthaald wordt.

    Na de videoconference Biden – Xi is nu onomstotelijk vastgesteld dat de ouwe Joe een vorm van cognitieve dementie heeft.
    Charles beweerde na zijn ontmoeting met Biden in Glasgow dat de scheten van ouwe Joe erg luidruchtig waren en Camilla vond dat de stank niet te harden was.
    Met zo iemand moeten wereldleiders als Xi Jinping en Vladimir Poetin onderhandelen …
    Zo iemand heeft de arrogantie om zijn administratie officieel te laten verklaren wat de President van Rusland moet doen en laten.
    American exceptionalism, een ziekte nog moeilijker uit te roeien dan Covid-1984, gaat de VS naar de afgrond leiden.

  2. Rusland, nog steeds de oude Sovjetunie in een nieuwe verpakking, heeft een verleden van dictatoriale regimes die zich niet door verkiezingen of grondwet(t)(sherziening)en uit het zadel laten lichten. Dat zal de komende jaren met Poetin niet anders zijn. En daar zal de zelfverklaarde bewaker van de werelddemocratie niets aan veranderen. Zoals hierboven al gesteld, dit westers gegrom en geblaf zal enkel op oosters hoongelach onthaald worden.

  3. Spijtig dat de technologie nog niet ver genoeg gevorderd is om het winderig solo-optreden van Biden in kleuren EN geuren weer te geven.
    Voor het overige: laat de USA eerst de eigen stal uitmesten alvorens anderen de les te lezen (waarmee ik Poetin zeker niet heilig wil verklaren).

Plaats een reactie

Delen