(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Amerikaanse Antifa-activist die kantoor van senator met een bijl aanviel krijgt lichte straf

Carl Deconinck

In december van vorig jaar viel Alexander Starks, een lid van het extreemlinkse Antifa, gewapend met een bijl het kantoor aan van John Hoeven, een conservatieve senator uit Noord-Dakota. Starks werd veroordeeld voor zijn gewelddadige overval, maar kreeg een vederlichte straf.

De extreemlinkse Starks sloeg de deur van Senator Hoeven met een bijl kapot en dat werd allemaal vastgelegd op camera. Er was dus geen ontkennen aan en de man pleitte dan ook schuldig aan het vernietigen van overheidseigendom. Normaal gezien staat daar een gevangenisstraf van 10 tot 16 maanden op. De Antifa-activist kreeg echter een voorwaardelijke straf en een beperkte geldboete van 2.784 dollar.

Stark is erg politiek gemotiveerd, zeer aanwezig bij protesten en uiterst links. Op zijn sociale media riep hij eerder op tot politiek geweld en verspreidde hij Antifa-propaganda. Op Facebook is Starks actief onder de naam Paul Dunyan. In oktober nog plaatste hij een bericht “fuck around and find out“, samen met drie afbeeldingen van een bijl. In juli, toen hij wachtte op het proces, schreef hij: “Ik ben Antifa, Ik zal altijd fascisten aanvallen, racistische meerderwaardigheidscomplexen opgebouwd rond nationalisme dat genocide promoot om een oorlogsmachine te voeden, is het ergste wat de mensheid heeft te bieden.”

Die boodschap doet denken aan het bericht van Michael Reinoehl, een andere Antifa-activist die op sociale media zei dat hij 100 procent Antifa was en vervolgens een Trump-aanhanger vermoordde. In April beschreef Stark op Facebook hoe hij op fascisten wilde jagen met wapens. Hij verwees verder naar soepblikken die door Antifa bij de BLM-rellen werden gebruikt om de politie mee te bekogelen.

Stark dostte zich ook uit in de kleren van de Socialist Rifle Association. Dat is een uiterst linkse groep die streeft naar wapenbezit bij linkse activisten. Die groep stond in contact met Connor Betts, een Antifa-activist uit Ohio die een massale schietpartij uitvoerde in Dayton. Daarbij 34 werden mensen doodgeschoten. De aandacht voor die schietpartij en de ideologische motieven erachter bleef echter beperkt in de pers.

Democratische steun

De advocaat van Stark zei dat de man last had van coronastress en aan het wachten was op een uitkering van de overheid. Vooraanstaande Democraten in de regio steunden de linkse extremist. Stark was lid van de lokale afdeling van de Democratische partij. Verschillende figuren van de partijtop doneerden zelfs geld aan zijn verdediging. Stark haalde duizenden dollars op via GoFundMe. Datzelfde platform verwijderde overigens de campagnes voor de onschuldige Kyle Rittenhouse die zichzelf verdedigde tegen gewelddadige Antifa-leden.

Het milde oordeel tegen de geweldenaar werd verder onderstreept door het feit dat de FBI de bijl waarmee Starks het kantoor aanviel gewoon terug heeft gegeven aan Starks.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

6 gedachten over “Amerikaanse Antifa-activist die kantoor van senator met een bijl aanviel krijgt lichte straf”

  1. Typisch links, net zoals Biden/Harris/ en onze Trump basher Soenens nog geen woord gerept hebben over de zwarte BLM crimineel, op de vlucht voor de politie, die bewust mensen en kinderen doodreed op een kerstmarkt. Hun reacties voor en na het proces van Rittenhouse waren des te overweldigender. Poetin, IS, Taliban, Xi en Rocketman wrijven zich in hun handen met dit soort beleid.

  2. “Hier heb je uw speeltje terug en niet meer doen, hé!”.
    Op termijn praten de Democraten zich in de vernieling, maar ondertussen zit je er toch mee.
    Van Sleepy Joe hoor ik niets, zelfs geen scheet. Windstil als het ware.

Plaats een reactie

Delen